ROSENBAUER

rosenbauer_logo

A Rosenbauer a tűzoltó eszközök, tűzvédelmi és katasztrófavédelmi felszerelések világszerte vezető gyártója. Neve több mint 150 éve fémjelzi az innovatív, úttörő megoldásokat a tűzoltó- és építőipari gépjárművek, oltóeszközök vonatkozásában mind az európai, mind az amerikai szabványoknak megfelelve.

A Rosenbauer a tűzoltó eszközök teljes választékát kínálja, úgymint: kommunális tűzoltó járművek, létrák és magasból mentő járművek, repülőtéri oltójárművek, ipari oltójárművek, speciális járművek, tűzoltó rendszerek, tűzoltó szakfelszerelések, beépített oltórendszerek, valamint a telematikai rendszerek területén az oltás-, jármű- és mentésszervezés.
Több mint 100 országra kiterjedő szervizhálózatával biztosítja az eszközök szakszerű karbantartását, felújítását annak érdekében, hogy értékeink állandó biztonságban maradhassanak.

GLORIA

Tradíció + Innováció + Minőség = GLORIA

Európa legnagyobb tűzoltó készülék gyártója a németországi (Wadersloh) székhelyű GLORIA GmbH. 1945-ös alapítása óta piacvezető lett Németországban (közel 400 hivatalos GLORIA értékesítő- és szervizpartner) és jelen van a világ több mint 100 országában. Élen jár a műszaki fejlesztésben, aktívan tevékenykedik a DIN és EN szabványok és egyéb szabályozások kidolgozásában, részt vesz a német tűzvédelmi egyesületek tevékenységében is.

A kézi készülékek az EN 3, a szállítható készülékek az EN 1886 szabvány előírásainak felelnek meg és CE minősítéssel rendelkeznek. A minőséget a TÜV folyamatosan ellenőrzi, és nemzetközi szinten igazolja. A GLORIA tűzoltó készülékek megfelelnek a rendkívül szigorú autóipari előírásoknak, ennek köszönhetően sok autógyár már a gyártás során felszereli autóira.

A GLORIA jó példa arra, hogy egy vállalat a vevői igényekre alapuló gyártási portfolióval, jövőbemutató kutatással és fejlesztéssel, magas szintű szervizhálózattal és elkötelezett munkatársakkal európai szinten piacvezető pozíciót képes kiépíteni.

A ropczycei gyár immár 2009 óta működik, több mint 200 alkalmazottal. A modern berendezések és a jól képzett munkatársak kiváló színvonalú gyártást tesznek lehetővé. A gyár DIN ISO 9001 és TS16949 szerint minősített, a gyártási folyamatok kiválóan szervezettek. Ezt a teljesítményt az UTC csoport már 2009-ben „ACE ezüstdíjjal” jutalmazta.

Magyarországon 1995 óta forgalmazzuk a GLORIA tűzoltó készülékeket. Jelenleg már többszázezer darab készülék van készenlétben. Vevőink nagyra értékelik a termékek minőségét, az országos szervizhálózatot és a folyamatos alkatrészellátást.

DR. STHAMER

Habbal a tűz ellen

Az 1886-ban alapított, hamburgi székhelyű Dr. STHAMER HAMBURG GmbH Európa egyik legnagyobb tűzoltó habképzőanyag gyártó cége. Családi vállalkozás, melyet már a negyedik generáció irányít. Élen jár a kutatás-fejlesztésben, termékeiket saját laboratóriumukban fejlesztik ki és ott ellenőrzik a gyártmányok minőségét is.

A vevők igényeit, valamint a tűz- és környezetvédelmi előírásokat szem előtt tartva folyamatosan fejlesztik termékeiket.

Hazánkban a tűzoltóságoknál, ipari cégeknél és beépített oltóberendezésekben egyaránt megtalálhatók a STHAMER habképzőanyagok.

A termékpaletta rendkívül széles: gyakorló, általános szintetikus, vízfilmképző, alkoholálló és alacsony viszkozitású termékek. Több termékük teljesíti a rendkívül szigorú ICAO B és ICAO C repülőtéri előírásokat is.

BRISTOL UNIFORMS

A Bristol Uniform Ltd. 1801 óta folytat kereskedelmet az azonos nevű brit városban. A cég eleinte hétköznapi ruházatot gyártott a város és környékének, majd 1940-ben kezdte meg a mentőszolgálatok számára szükséges ruhák szállítására való specializálódást. 1962-ben már nem csak mentős, hanem tűzvédelmi ruhákat is gyártottak, melyből később a jelenlegi Bristol Uniforms Ltd. fejlődött ki, amely kizárólag tűzoltó védőruhák gyártását végzi.

A Bristol mostanra már abban az irigylésre méltó helyzetben van, hogy helyi forgalmazói hálózatán keresztül a világ több mint 90 országába képes tűzoltó ruházatot és felszerelést szállítani.

ESCHBACH

JAKOB ESCHBACH GmbH (Németország, Marsberg) – Az eredeti ESCHBACH!

A Jakob Eschbach GmbH nemzetközi szinten vezető a tűzoltó- és speciális tömlőgyártásban. 1956-ban családi vállalkozásként alapították, jelenlegi vezető pozíciójának elérését és megszilárdítását az innovatív gyártási technológia, a legmodernebb gyártó berendezések és a szakképzett csapat tette lehetővé.

A cég legfőbb szabálya a vevők elégedettsége, aminek érdekében a tömlők gyártásához csak a legjobb minőségű anyagokat használják, biztosítva ezáltal az első osztályú minőséget. A magas minőségi szabvány záloga a cég DIN EN ISO 9001 tanúsítványa. A tűzoltó tömlők természetesen megfelelnek a DIN 14811 szabvány szigorú követelményeinek és már ma is teljesítik a prEN 1924 feltételeit.

A Magyarországon forgalmazott Eschbach tömlők megfelelnek az MSZ EN 14540:2004+A1:2007 és az MSZE 1185:2009 előírásainak.
A tűzoltó szakemberek tudják, hogy a bevetések körülményei eltérőek, ezért más-más követelményeket támasztanak a tömlőkkel szemben. Ebből kifolyólag az egyedi felhasználási célokat figyelembe vevő, komplett tömlőválasztékot kínál a Jakob Eschbach GmbH.

BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER

A tűzoltótechnika területén elengedhetetlen a High-Tech. A hatékony és zavarmentes használat előfeltételeit csak kiváló technológiával előállított gépek tudják biztosítani. A BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER tűzvédelmi készülékek szervizelésére szolgáló készülékei és berendezései rendelkeznek ezekkel a feltételekkel.

A BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER nem egy olcsótermék gyártó, hanem egy olyan cég, amely a szolid és funkciójának megfelelő konstrukciókra és a kiváló minőségre helyezi a hangsúlyt.

BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER por-, széndioxid- és nitrogéntöltő, hidro-teszt-, tűzcsapvizsgáló, szárító berendezéseket, befogóeszközöket, tömlő nyomáspróbázó készülékeket, és egy sor speciális szerszámot és nagynyomású oltóberendezést gyárt. A felhasználó már a gépek részletes szemrevételezésekor meggyőződhet egyrészt a kiváló minőségű anyagok felhasználásáról és a gondos megmunkálásról, másrészt arról, hogy a könnyű kezelhetőség és ésszerű készülék-kombinációk megléte biztosítják a gépek használatának logikus menetét.

A BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER egy elismert szerviz- és tűzoltó-technikai partner. A cég gyors globális terjeszkedéséhez kiszélesedő piaci sikerek vezettek. Ma a világ több mint 50 országába szállít készülékeket, berendezéseket.

AWG

Az AWG Fittings GmbH ma a professzionális tűzoltó szerelvények és tűzoltó csatlakozók vezető európai gyártója.

Az AWG komplett mobil és beépített tűzvédelmi eszközöket állít elő, termékeit széles felhasználói körnek kínálja. Termékskálája egyedülállóan sokoldalú, csaknem teljesen lefedi a különböző nemzetközi szabványokat.

A Storz AWG csatlakozórendszert eredetileg tűzoltótömlők csatlakozó elemeként használták. Ebből az elmúlt évtizedekben a nagy piaci igény miatt egyedülállóan széles termékpaletta fejlődött ki a legkülönfélébb alkalmazási területeken: tűzoltás, ipar, mobil vízellátás.

A hosszú évek tapasztalatai, a magas szintű gyártási technológia és a szigorú minőségellenőrzés garantálják a szabványoknak való pontos megfelelést és az AWG termékek különösen hosszú élettartamát, megbízhatóságát.

JUST

A JUST Leitern AG-t 125 évvel ezelőtt alapították, akkor elsősorban falétrák gyártásával foglalkoztak. Mára már alumíniumból, fából, rozsdamentes acélból, műanyag elemek felhasználásával folyik a létrák gyártása.

A gyártás az alsó-ausztriai Zeiselmauerban található, ezenkívül több képviselettel rendelkeznek Ausztrián belül és kívül, ahol szakmai tanácsadásokkal is készséggel állnak a vevők rendelkezésére.
Magyarországon a hivatásos, létesítményi és önkéntes tűzoltóságok körében rendkívül közkedvelt, rendszeresített és jelenleg is több száz darab segíti a személyi és műszaki mentési munkálatokat.

A JUST Leitern AG létrái három „pilléren” állnak:
• könnyű szállítás,
• könnyű felállítás,
• biztonságos összeszerelés.

“Azért, hogy a felfelé vezető út is biztonságos legyen!”

TEMPEX

A Tempex több mint 50 éve feladatának tekinti, hogy megvédjek vevőinek alkalmazottjait olyan tényezők, mint a hidegtől, a hőségtől, az áramütéstől, a vegyszerektől és a szélsőséges időjárási körülményektől.

Arra törekszik, hogy az adott munkahelyen előforduló kockázatokat előre azonosítsa és ezáltal minden szituációhoz a megfelelő védőeszközt fejlessze ki. Ezáltal túllép az egyszerű szabványokon: rendszere akár 8 különböző szabvány előírásait egyszerre teljesíti.

Ez az összetett szemlélet adott esetben a munkavállalók életét mentheti meg. Védőeszköz rendszereik rendkívül kényelmesek.

A kényelmes viselethez a jó megjelenést is fontosnak tartja, meggyőződése szerint az ember szélsőséges körülmények között is akkor tud munkája során igazán koncentrálni és a maximumot nyújtani, ha jól érzi magát.

Tempex hővédelem:
A Tempex hővédő ruha viselésével hatékonyan megvédi magát a sugárzott hő és a szétfröccsenő olvadt fém ellen. Minden termék mögött több évtizedes tapasztalat áll. A termékpaletta úgy került összeállításra, hogy az egyes termékek tökéletesen kiegészítsék egymást. Ez lehetővé teszi az Önök számára, hogy egyenként válogassák össze az Önök számára legideálisabb védőruházatot.

A termékválaszték a fémpigmentált hővédelemtől, a fröccsenésvédelmen keresztül a multifunkcionális védelemig mindent tartalmaz, arc/fej, kéz és láb védőket, az aláöltözetet is beleértve.

FIREDOS

A FireDOS GmbH. egy habbekeverők fejlesztésére és gyártására specializálódott, német családi vállalkozás, amely hosszú fejlődése eredményeként ma már 90 fővel működik.

Termékeik a világ 50 országában jelen vannak, habbekeverőikből jelen pillanatban is tízezer darab áll oltásra készen a különböző ipari létesítményekben és tűzoltóságokon.

2013 év végén a piaci helyzetet kihasználva új irányvonalként vízágyú fejlesztésbe kezdett és megalkotta a FireDOS M sorozatú vízágyúkat, melyeket csakúgy, mint a habbekeverőiket 100%-ban saját maguk gyártanak.

SPECHTENHAUSER

Az SHG GmbH céget 2002-ben a Spechtenhauser Pumpen GmbH leányvállalataként a Spechtenhauser által gyártott mobil speciális szivattyúk fejlesztésére és forgalmazására alapították. Az SHG mobil speciális szivattyúk az árvízvédelemben immár a tűzoltóságok és katasztrófavédelmi szervezetek szabvány felszereléseihez tartoznak, úgy belföldön, mint külföldön.

A szivattyúk közkedveltek az árvízi védekezésben, a szennyvíztisztító létesítményekben, építőipari területeken és mindenhol, ahol erősen szennyezett, szilárd anyagokat (80 mm szemcseméretig!) tartalmazó vizet kell szivattyúzni.

Minden SHG-termék 100%-ig „Made in Germany” és kiszállítás előtt a magas „Spechtenhauser követelmények” teljesítése érdekében szigorú minőségi teszteken esik át.

AKRON

Az Akron Brass Manufacturing társaságot 1918-ban alapították az Egyesült Államokban. A gyártás az Ohio állambeli Akronban indult, de a robbanásszerűen megnövekedett piaci igények következtében az eredeti telephelyet gyorsan kinőtték és a társaság átköltözött a szintén Ohio államban található Woosterbe, jelenlegi székhelyére.

Ma az Akron Brass a világ egyik legnagyobb és legjobb minőségű tűzoltó felszereléseket gyártó cége, amely kiváló hírnévnek örvend a csúcsminőségű termékek fejlesztése, gyártása területén. Az Akron Brass 1997 óta rendelkezik ISO 9001 minősítéssel. Jelenleg 75 országban van jelen szerte a világon.

Az Akron Brass az ipari területen meglévő vezető szerepe megtartásához szükséges menedzsmenttel és kutatói kapacitással rendelkezik. A tűzoltósági igények teljesítése érdekében a jövőben is folyamatosan fejleszti meglévő termékeit, illetve újabb és újabb csúcsminőségű eszközöket kínál a tűzvédelmi piac számára.