ROSENBAUER

rosenbauer_logo

A Rosenbauer a tűzoltó eszközök, tűzvédelmi és katasztrófavédelmi felszerelések világszerte vezető gyártója. Neve több mint 150 éve fémjelzi az innovatív, úttörő megoldásokat a tűzoltó- és építőipari gépjárművek, oltóeszközök vonatkozásában mind az európai, mind az amerikai szabványoknak megfelelve.

A Rosenbauer a tűzoltó eszközök teljes választékát kínálja, úgymint: kommunális tűzoltó járművek, létrák és magasból mentő járművek, repülőtéri oltójárművek, ipari oltójárművek, speciális járművek, tűzoltó rendszerek, tűzoltó szakfelszerelések, beépített oltórendszerek, valamint a telematikai rendszerek területén az oltás-, jármű- és mentésszervezés.
Több mint 100 országra kiterjedő szervizhálózatával biztosítja az eszközök szakszerű karbantartását, felújítását annak érdekében, hogy értékeink állandó biztonságban maradhassanak.

GLORIA

Tradíció + Innováció + Minőség = GLORIA. Európa legnagyobb tűzoltó készülék gyártója a németországi (Wadersloh) székhelyű GLORIA GmbH. 1945-ös alapítása óta piacvezető lett Németországban (közel 400 hivatalos GLORIA értékesítő- és szervizpartner) és jelen van a világ több mint 100 országában. Élen jár a műszaki fejlesztésben, aktívan tevékenykedik a DIN és EN szabványok és egyéb szabályozások kidolgozásában, részt vesz a német tűzvédelmi egyesületek tevékenységében is.

A kézi készülékek az EN 3, a szállítható készülékek az EN 1886 szabvány előírásainak felelnek meg és CE minősítéssel rendelkeznek. A minőséget a TÜV folyamatosan ellenőrzi, és nemzetközi szinten igazolja. A GLORIA tűzoltó készülékek megfelelnek a rendkívül szigorú autóipari előírásoknak, ennek köszönhetően sok autógyár már a gyártás során felszereli autóira.

A GLORIA jó példa arra, hogy egy vállalat a vevői igényekre alapuló gyártási portfolióval, jövőbemutató kutatással és fejlesztéssel, magas szintű szervizhálózattal és elkötelezett munkatársakkal európai szinten piacvezető pozíciót képes kiépíteni.

A ropczycei gyár immár 2009 óta működik, több mint 200 alkalmazottal. A modern berendezések és a jól képzett munkatársak kiváló színvonalú gyártást tesznek lehetővé. A gyár DIN ISO 9001 és TS16949 szerint minősített, a gyártási folyamatok kiválóan szervezettek. Ezt a teljesítményt az UTC csoport már 2009-ben „ACE ezüstdíjjal” jutalmazta.

Magyarországon 1995 óta forgalmazzuk a GLORIA tűzoltó készülékeket. Jelenleg már többszázezer darab készülék van készenlétben. Vevőink nagyra értékelik a termékek minőségét, az országos szervizhálózatot és a folyamatos alkatrészellátást.

DR. STHAMER

Habbal a tűz ellen. Az 1886-ban alapított, hamburgi székhelyű Dr. STHAMER HAMBURG GmbH Európa egyik legnagyobb tűzoltó habképzőanyag gyártó cége. Családi vállalkozás, melyet már a negyedik generáció irányít. Élen jár a kutatás-fejlesztésben, termékeiket saját laboratóriumukban fejlesztik ki és ott ellenőrzik a gyártmányok minőségét is.

A vevők igényeit, valamint a tűz- és környezetvédelmi előírásokat szem előtt tartva folyamatosan fejlesztik termékeiket.

Hazánkban a tűzoltóságoknál, ipari cégeknél és beépített oltóberendezésekben egyaránt megtalálhatók a STHAMER habképzőanyagok.

A termékpaletta rendkívül széles: gyakorló, általános szintetikus, vízfilmképző, alkoholálló és alacsony viszkozitású termékek. Több termékük teljesíti a rendkívül szigorú ICAO B és ICAO C repülőtéri előírásokat is.

BRISTOL UNIFORMS

A Bristol Uniform Ltd. 1801 óta folytat kereskedelmet az azonos nevű brit városban. A cég eleinte hétköznapi ruházatot gyártott a város és környékének, majd 1940-ben kezdte meg a mentőszolgálatok számára szükséges ruhák szállítására való specializálódást. 1962-ben már nem csak mentős, hanem tűzvédelmi ruhákat is gyártottak, melyből később a jelenlegi Bristol Uniforms Ltd. fejlődött ki, amely kizárólag tűzoltó védőruhák gyártását végzi.

A Bristol mostanra már abban az irigylésre méltó helyzetben van, hogy helyi forgalmazói hálózatán keresztül a világ több mint 90 országába képes tűzoltó ruházatot és felszerelést szállítani.

ESCHBACH

JAKOB ESCHBACH GmbH (Németország, Marsberg) – Az eredeti ESCHBACH! A Jakob Eschbach GmbH nemzetközi szinten vezető a tűzoltó- és speciális tömlőgyártásban. 1956-ban családi vállalkozásként alapították, jelenlegi vezető pozíciójának elérését és megszilárdítását az innovatív gyártási technológia, a legmodernebb gyártó berendezések és a szakképzett csapat tette lehetővé.

A cég legfőbb szabálya a vevők elégedettsége, aminek érdekében a tömlők gyártásához csak a legjobb minőségű anyagokat használják, biztosítva ezáltal az első osztályú minőséget. A magas minőségi szabvány záloga a cég DIN EN ISO 9001 tanúsítványa. A tűzoltó tömlők természetesen megfelelnek a DIN 14811 szabvány szigorú követelményeinek és már ma is teljesítik a prEN 1924 feltételeit.

A Magyarországon forgalmazott Eschbach tömlők megfelelnek az MSZ EN 14540:2004+A1:2007 és az MSZE 1185:2009 előírásainak.
A tűzoltó szakemberek tudják, hogy a bevetések körülményei eltérőek, ezért más-más követelményeket támasztanak a tömlőkkel szemben. Ebből kifolyólag az egyedi felhasználási célokat figyelembe vevő, komplett tömlőválasztékot kínál a Jakob Eschbach GmbH.

BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER

A tűzoltótechnika területén elengedhetetlen a High-Tech. A hatékony és zavarmentes használat előfeltételeit csak kiváló technológiával előállított gépek tudják biztosítani. A BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER tűzvédelmi készülékek szervizelésére szolgáló készülékei és berendezései rendelkeznek ezekkel a feltételekkel.

A BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER nem egy olcsótermék gyártó, hanem egy olyan cég, amely a szolid és funkciójának megfelelő konstrukciókra és a kiváló minőségre helyezi a hangsúlyt.

BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER por-, széndioxid- és nitrogéntöltő, hidro-teszt-, tűzcsapvizsgáló, szárító berendezéseket, befogóeszközöket, tömlő nyomáspróbázó készülékeket, és egy sor speciális szerszámot és nagynyomású oltóberendezést gyárt. A felhasználó már a gépek részletes szemrevételezésekor meggyőződhet egyrészt a kiváló minőségű anyagok felhasználásáról és a gondos megmunkálásról, másrészt arról, hogy a könnyű kezelhetőség és ésszerű készülék-kombinációk megléte biztosítják a gépek használatának logikus menetét.

A BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER egy elismert szerviz- és tűzoltó-technikai partner. A cég gyors globális terjeszkedéséhez kiszélesedő piaci sikerek vezettek. Ma a világ több mint 50 országába szállít készülékeket, berendezéseket.

KINDSWATER

A Kindswater AG ma a professzionális tűzoltó szerelvények és tűzoltó csatlakozók vezető európai gyártója. A Kindswater komplett mobil eszközöket állít elő, termékeit széles felhasználói körnek kínálja. Termékskálája egyedülállóan sokoldalú, csaknem teljesen lefedi a különböző nemzetközi szabványokat.

A Storz csatlakozórendszert eredetileg tűzoltótömlők csatlakozó elemeként használták. Ebből az elmúlt évtizedekben a nagy piaci igény miatt egyedülállóan széles termékpaletta fejlődött ki a legkülönfélébb alkalmazási területeken: tűzoltás, ipar, mobil vízellátás.

A hosszú évek tapasztalatai, a magas szintű gyártási technológia és a szigorú minőségellenőrzés garantálják a szabványoknak való pontos megfelelést és a Kindswater termékek különösen hosszú élettartamát, megbízhatóságát.

JUST

A JUST Leitern AG-t 125 évvel ezelőtt alapították, akkor elsősorban falétrák gyártásával foglalkoztak. Mára már alumíniumból, fából, rozsdamentes acélból, műanyag elemek felhasználásával folyik a létrák gyártása. A gyártás az alsó-ausztriai Zeiselmauerban található, ezenkívül több képviselettel rendelkeznek Ausztrián belül és kívül, ahol szakmai tanácsadásokkal is készséggel állnak a vevők rendelkezésére.
Magyarországon a hivatásos, létesítményi és önkéntes tűzoltóságok körében rendkívül közkedvelt, rendszeresített és jelenleg is több száz darab segíti a személyi és műszaki mentési munkálatokat.

A JUST Leitern AG létrái három „pilléren” állnak:
• könnyű szállítás,
• könnyű felállítás,
• biztonságos összeszerelés.

“Azért, hogy a felfelé vezető út is biztonságos legyen!”

HB PROTECTIVE WEAR

A HB Protective Wear GmbH & Co. KG 1952 óta feladatának tekinti, hogy olyan egyéni védőeszközöket fejlesszen, amelyek védelmet nyújtanak a hidegtől, a hőségtől, az áramütéstől, a vegyszerektől és a szélsőséges időjárási körülményektől. Arra törekszik, hogy az adott munkahelyen előforduló kockázatokat előre azonosítsa és ezáltal minden szituációhoz a megfelelő védőeszközt fejlessze ki. Ezáltal túllép az egyszerű szabványokon: rendszere akár több különböző szabvány előírásait egyszerre teljesíti.

A kényelmes viselethez a jó megjelenést is fontosnak tartja, meggyőződése szerint az ember szélsőséges körülmények között is akkor tud munkája során igazán koncentrálni és a maximumot nyújtani, ha jól érzi magát.

A HB hővédelem:
A HB hővédő ruha viselésével hatékonyan megvédi magát a sugárzott hő és a szétfröccsenő olvadt fém ellen. Minden termék mögött több évtizedes tapasztalat áll. A termékpaletta úgy került összeállításra, hogy az egyes termékek tökéletesen kiegészítsék egymást. Ez lehetővé teszi az Önök számára, hogy egyenként válogassák össze az Önök számára legideálisabb védőruházatot.

A termékválaszték a fémpigmentált hővédelemtől, a fröccsenésvédelmen keresztül a multifunkcionális védelemig mindent tartalmaz, arc/fej, kéz és láb védőket, az aláöltözetet is beleértve.

FIREDOS

A FireDOS GmbH. egy habbekeverők fejlesztésére és gyártására specializálódott, német családi vállalkozás, amely hosszú fejlődése eredményeként ma már 90 fővel működik. Termékeik a világ 50 országában jelen vannak, habbekeverőikből jelen pillanatban is tízezer darab áll oltásra készen a különböző ipari létesítményekben és tűzoltóságokon.

2013 év végén a piaci helyzetet kihasználva új irányvonalként vízágyú fejlesztésbe kezdett és megalkotta a FireDOS M sorozatú vízágyúkat, melyeket csakúgy, mint a habbekeverőiket 100%-ban saját maguk gyártanak.

SPECHTENHAUSER

Az SHG GmbH céget 2002-ben a Spechtenhauser Pumpen GmbH leányvállalataként a Spechtenhauser által gyártott mobil speciális szivattyúk fejlesztésére és forgalmazására alapították. Az SHG mobil speciális szivattyúk az árvízvédelemben immár a tűzoltóságok és katasztrófavédelmi szervezetek szabvány felszereléseihez tartoznak, úgy belföldön, mint külföldön.

A szivattyúk közkedveltek az árvízi védekezésben, a szennyvíztisztító létesítményekben, építőipari területeken és mindenhol, ahol erősen szennyezett, szilárd anyagokat (80 mm szemcseméretig!) tartalmazó vizet kell szivattyúzni.

Minden SHG-termék 100%-ig „Made in Germany” és kiszállítás előtt a magas „Spechtenhauser követelmények” teljesítése érdekében szigorú minőségi teszteken esik át.

AKRON

Az Akron Brass Manufacturing társaságot 1918-ban alapították az Egyesült Államokban. A gyártás az Ohio állambeli Akronban indult, de a robbanásszerűen megnövekedett piaci igények következtében az eredeti telephelyet gyorsan kinőtték és a társaság átköltözött a szintén Ohio államban található Woosterbe, jelenlegi székhelyére.

Ma az Akron Brass a világ egyik legnagyobb és legjobb minőségű tűzoltó felszereléseket gyártó cége, amely kiváló hírnévnek örvend a csúcsminőségű termékek fejlesztése, gyártása területén. Az Akron Brass 1997 óta rendelkezik ISO 9001 minősítéssel. Jelenleg 75 országban van jelen szerte a világon.

Az Akron Brass az ipari területen meglévő vezető szerepe megtartásához szükséges menedzsmenttel és kutatói kapacitással rendelkezik. A tűzoltósági igények teljesítése érdekében a jövőben is folyamatosan fejleszti meglévő termékeit, illetve újabb és újabb csúcsminőségű eszközöket kínál a tűzvédelmi piac számára.

RESPIREX

A Respirex, világ vezető, a magas szintű vegyvédelmi (gázok, szállóporok, folyadékok és aeroszolok) termékek gyártásában, valamint a speciális lábvédelmi felszerelések (védőcsizmák) tervezésében és gyártásában. A Respirex speciális személyi védőfelszerelések tervezője, gyártója és szállítója.

Termékválasztéka, a tűzoltóságok, mentőszervezetek és a katasztrófavédelem számára készített gázvédelmi, kifröccsenő vegyszerek elleni védőruházatot, kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) védőfelszerelést, valamint a petrolkémiai, nukleáris- és gyógyszeripar számára levegővel táplált vegyvédelmi munkaruházatot és részecskevédelmi ruhákat, kámzsákat tartalmaz. Legkorszerűbb automatizált lábbeli gyáruk a speciális élelmiszeripari és általános biztonsági lábbelik mellett egyéb számos, veszélyes vegyszerek és magas feszültség ellen védelmet nyújtó védőcsizmát és csizmavédőt gyárt.

Egyedülállóak abban, hogy teljes körű általános vagy személyre szabott megoldásokat kínálnak, képzéssel, utógondozással és támogatással kombinálva. Házon belüli tesztlaboratóriumunk UKAS akkreditált az EN 374-3, EN ISO 6529 és ASTM 739 szerinti vegyi permeációs tesztelésre. A Respirex, felszerelés jellemzőinek biztosítása érdekében folyamatosan teszteli a ruházatban használt anyagokat és varratok készítésénél használt anyagokat és technológiákat.

ÖKO-TEC

Az Öko-Tec teljes termékkínálata következetesen az emberek, anyagi értékek és a környezet védelmére irányul. Az összes termékterületen, az árvízvédelemtől egészen az iszapszívóig, rendkívüli hangsúlyt fektetünk a minőségre, tartósságra és megbízhatóságra. Munkatársaik magas szakértelmével párosítva ezek az értékek vevőik számára felbecsülhetetlen előnyt jelentenek, optimális megoldást kapnak, kedvező feltételek mellett.

Az Öko-Tec intenzíven foglalkozik a mobil árvízvédelem témájával. Más piaci résztvevőkkel ellentétben az Öko-Tec a mobil árvízvédelmet a következőképpen határozza meg: az Öko-Tec mobil árvízvédelmet az adott védendő objektumon végzett szerkezeti módosítások vagy építészeti előkészítések nélkül is alkalmazni lehet. Szerkezeti oldalról betonrögzítők, vezetősínek és ehhez hasonlóak nem szükségesek!

Duplakamrás tömlőjével, az Öko-Tec csőfal rendszerrel, az Öko-Tec tömlő-gátrendszerrel és Floodgate ajtó- és ablakelzárókkal az Öko-Tec a mobil árvízvédelem számára nagyszerű eszközöket kínál.

Minimális emberigény mellett a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás.