GLORIA

Tradíció + Innováció + Minőség = GLORIA. Európa legnagyobb tűzoltó készülék gyártója a németországi (Wadersloh) székhelyű GLORIA GmbH. 1945-ös alapítása óta piacvezető lett Németországban (közel 400 hivatalos GLORIA értékesítő- és szervizpartner) és jelen van a világ több mint 100 országában. Élen jár a műszaki fejlesztésben, aktívan tevékenykedik a DIN és EN szabványok és egyéb szabályozások kidolgozásában, részt vesz a német tűzvédelmi egyesületek tevékenységében is.

A kézi készülékek az EN 3, a szállítható készülékek az EN 1886 szabvány előírásainak felelnek meg és CE minősítéssel rendelkeznek. A minőséget a TÜV folyamatosan ellenőrzi, és nemzetközi szinten igazolja. A GLORIA tűzoltó készülékek megfelelnek a rendkívül szigorú autóipari előírásoknak, ennek köszönhetően sok autógyár már a gyártás során felszereli autóira.

A GLORIA jó példa arra, hogy egy vállalat a vevői igényekre alapuló gyártási portfolióval, jövőbemutató kutatással és fejlesztéssel, magas szintű szervizhálózattal és elkötelezett munkatársakkal európai szinten piacvezető pozíciót képes kiépíteni.

A ropczycei gyár immár 2009 óta működik, több mint 200 alkalmazottal. A modern berendezések és a jól képzett munkatársak kiváló színvonalú gyártást tesznek lehetővé. A gyár ISO 9001 szerint minősített, a gyártási folyamatok kiválóan szervezettek. Ezt a teljesítményt az UTC csoport már 2009-ben „ACE ezüstdíjjal” jutalmazta.

Magyarországon 1995 óta forgalmazzuk a GLORIA tűzoltó készülékeket. Jelenleg már többszázezer darab készülék van készenlétben. Vevőink nagyra értékelik a termékek minőségét, az országos szervizhálózatot és a folyamatos alkatrészellátást.

ZIEGLER

A ZIEGLER-t 1891-ben alapították a németországi Giengen an der Brenzben. Tömlőgyártással kezdve a cég folyamatosan bővítette portfólióját és nemzetközi jelenlétét. A ZIEGLER csoport 2013 óta az erős CIMC nemzetközi csoport tagja, mely a világ vezető logisztikai és energetikai berendezéseket szállító szervezete. E jelentős csoport tagjaként a ZIEGLER számtalan szinergikus lehetőség előnyét élvezi.

A ZIEGLER leányvállalatai gyártó-, értékesítési- és szerviz szolgáltatóként Németországban, valamint Hollandiában, Horvátországban, Olaszországban és Indonéziában találhatók. Jelenleg világszerte több mint 1400 alkalmazott legalább 900 tűzoltó gépjárművet gyárt évente.

Ma a ZIEGLER a legkorszerűbb tűzoltási, vészhelyzet-kezelési és mentési megoldások egyik vezető nemzetközi szállítója, mely elkötelezte magát az élet védelme és egy biztonságos világ létrehozása mellett. Átfogó és professzionális termékpalettája kiterjed többek között a vészhelyzeti beavatkozó járművek teljes választékára, a speciális szivattyú- és tűzoltórendszerekre, különleges vezérlési és működési megoldásokra, valamint ezek szerviz szolgáltatásaira.

DR. STHAMER

Habbal a tűz ellen. Az 1886-ban alapított, hamburgi székhelyű Dr. STHAMER HAMBURG GmbH Európa egyik legnagyobb tűzoltó habképzőanyag gyártó cége. Családi vállalkozás, melyet már a negyedik generáció irányít. Élen jár a kutatás-fejlesztésben, termékeiket saját laboratóriumukban fejlesztik ki és ott ellenőrzik a gyártmányok minőségét is.

A vevők igényeit, valamint a tűz- és környezetvédelmi előírásokat szem előtt tartva folyamatosan fejlesztik termékeiket.

Hazánkban a tűzoltóságoknál, ipari cégeknél és beépített oltóberendezésekben egyaránt megtalálhatók a STHAMER habképzőanyagok.

A termékpaletta rendkívül széles: gyakorló, általános szintetikus, vízfilmképző, alkoholálló és alacsony viszkozitású termékek. Több termékük teljesíti a rendkívül szigorú ICAO B és ICAO C repülőtéri előírásokat is.

MSA BRISTOL

A Bristol Uniform Ltd. 1801 óta folytat kereskedelmet az azonos nevű brit városban. A cég eleinte hétköznapi ruházatot gyártott a város és környékének, majd 1940-ben kezdte meg a mentőszolgálatok számára szükséges ruhák szállítására való specializálódást. 1962-ben már nem csak mentős, hanem tűzvédelmi ruhákat is gyártottak, melyből később a jelenlegi Bristol Uniforms Ltd. fejlődött ki, amely kizárólag tűzoltó védőruhák gyártását végzi.

A Bristol mostanra már abban az irigylésre méltó helyzetben van, hogy helyi forgalmazói hálózatán keresztül a világ több mint 90 országába képes tűzoltó ruházatot és felszerelést szállítani.

ESCHBACH

JAKOB ESCHBACH GmbH (Németország, Marsberg) – Az eredeti ESCHBACH! A Jakob Eschbach GmbH nemzetközi szinten vezető a tűzoltó- és speciális tömlőgyártásban. 1956-ban családi vállalkozásként alapították, jelenlegi vezető pozíciójának elérését és megszilárdítását az innovatív gyártási technológia, a legmodernebb gyártó berendezések és a szakképzett csapat tette lehetővé.

A cég legfőbb szabálya a vevők elégedettsége, aminek érdekében a tömlők gyártásához csak a legjobb minőségű anyagokat használják, biztosítva ezáltal az első osztályú minőséget. A magas minőségi szabvány záloga a cég ISO 9001 tanúsítványa.

A Magyarországon forgalmazott Eschbach tömlők megfelelnek az MSZ EN 14540 és az MSZ 1185 előírásainak.
A tűzoltó szakemberek tudják, hogy a bevetések körülményei eltérőek, ezért más-más követelményeket támasztanak a tömlőkkel szemben. Ebből kifolyólag az egyedi felhasználási célokat figyelembe vevő, komplett tömlőválasztékot kínál a Jakob Eschbach GmbH.

BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER

A tűzoltótechnika területén elengedhetetlen a High-Tech. A hatékony és zavarmentes használat előfeltételeit csak kiváló technológiával előállított gépek tudják biztosítani. A BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER tűzvédelmi készülékek szervizelésére szolgáló készülékei és berendezései rendelkeznek ezekkel a feltételekkel.

A BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER nem egy olcsótermék gyártó, hanem egy olyan cég, amely a szolid és funkciójának megfelelő konstrukciókra és a kiváló minőségre helyezi a hangsúlyt.

BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER por-, széndioxid- és nitrogéntöltő, hidro-teszt-, tűzcsapvizsgáló, szárító berendezéseket, befogóeszközöket, tömlő nyomáspróbázó készülékeket, és egy sor speciális szerszámot és nagynyomású oltóberendezést gyárt. A felhasználó már a gépek részletes szemrevételezésekor meggyőződhet egyrészt a kiváló minőségű anyagok felhasználásáról és a gondos megmunkálásról, másrészt arról, hogy a könnyű kezelhetőség és ésszerű készülék-kombinációk megléte biztosítják a gépek használatának logikus menetét.

A BRANDSCHUTZTECHNIK MÜLLER egy elismert szerviz- és tűzoltó-technikai partner. A cég gyors globális terjeszkedéséhez kiszélesedő piaci sikerek vezettek. Ma a világ több mint 50 országába szállít készülékeket, berendezéseket.

KINDSWATER

A Kindswater AG ma a professzionális tűzoltó szerelvények és tűzoltó csatlakozók vezető európai gyártója. A Kindswater komplett mobil eszközöket állít elő, termékeit széles felhasználói körnek kínálja. Termékskálája egyedülállóan sokoldalú, csaknem teljesen lefedi a különböző nemzetközi szabványokat.

A Storz csatlakozórendszert eredetileg tűzoltótömlők csatlakozó elemeként használták. Ebből az elmúlt évtizedekben a nagy piaci igény miatt egyedülállóan széles termékpaletta fejlődött ki a legkülönfélébb alkalmazási területeken: tűzoltás, ipar, mobil vízellátás.

A hosszú évek tapasztalatai, a magas szintű gyártási technológia és a szigorú minőségellenőrzés garantálják a szabványoknak való pontos megfelelést és a Kindswater termékek különösen hosszú élettartamát, megbízhatóságát.

JUST

A JUST Leitern AG-t 125 évvel ezelőtt alapították, akkor elsősorban falétrák gyártásával foglalkoztak. Mára már alumíniumból, fából, rozsdamentes acélból, műanyag elemek felhasználásával folyik a létrák gyártása. A gyártás az alsó-ausztriai Zeiselmauerban található, ezenkívül több képviselettel rendelkeznek Ausztrián belül és kívül, ahol szakmai tanácsadásokkal is készséggel állnak a vevők rendelkezésére.
Magyarországon a hivatásos, létesítményi és önkéntes tűzoltóságok körében rendkívül közkedvelt, rendszeresített és jelenleg is több száz darab segíti a személyi és műszaki mentési munkálatokat.

A JUST Leitern AG létrái három „pilléren” állnak:
• könnyű szállítás,
• könnyű felállítás,
• biztonságos összeszerelés.

„Azért, hogy a felfelé vezető út is biztonságos legyen!”

HB PROTECTIVE WEAR

A HB Protective Wear GmbH & Co. KG 1952 óta feladatának tekinti, hogy olyan egyéni védőeszközöket fejlesszen, amelyek védelmet nyújtanak a hidegtől, a hőségtől, az áramütéstől, a vegyszerektől és a szélsőséges időjárási körülményektől. Arra törekszik, hogy az adott munkahelyen előforduló kockázatokat előre azonosítsa és ezáltal minden szituációhoz a megfelelő védőeszközt fejlessze ki. Ezáltal túllép az egyszerű szabványokon: rendszere akár több különböző szabvány előírásait egyszerre teljesíti.

A kényelmes viselethez a jó megjelenést is fontosnak tartja, meggyőződése szerint az ember szélsőséges körülmények között is akkor tud munkája során igazán koncentrálni és a maximumot nyújtani, ha jól érzi magát.

A HB hővédelem:
A HB hővédő ruha viselésével hatékonyan megvédi magát a sugárzott hő és a szétfröccsenő olvadt fém ellen. Minden termék mögött több évtizedes tapasztalat áll. A termékpaletta úgy került összeállításra, hogy az egyes termékek tökéletesen kiegészítsék egymást. Ez lehetővé teszi az Önök számára, hogy egyenként válogassák össze az Önök számára legideálisabb védőruházatot.

A termékválaszték a fémpigmentált hővédelemtől, a fröccsenésvédelmen keresztül a multifunkcionális védelemig mindent tartalmaz, arc/fej, kéz és láb védőket, az aláöltözetet is beleértve.

FIREDOS

A FireDOS GmbH egy habbekeverők fejlesztésére és gyártására specializálódott, német családi vállalkozás, amely hosszú fejlődése eredményeként ma már 90 fővel működik. Termékeik a világ 50 országában jelen vannak, habbekeverőikből jelen pillanatban is tízezer darab áll oltásra készen a különböző ipari létesítményekben és tűzoltóságokon.

2013 év végén a piaci helyzetet kihasználva új irányvonalként vízágyú fejlesztésbe kezdett és megalkotta a FireDOS M sorozatú vízágyúkat, melyeket csakúgy, mint a habbekeverőiket 100%-ban saját maguk gyártanak.

SPECHTENHAUSER

Az SHG GmbH céget 2002-ben a Spechtenhauser Pumpen GmbH leányvállalataként a Spechtenhauser által gyártott mobil speciális szivattyúk fejlesztésére és forgalmazására alapították. Az SHG mobil speciális szivattyúk az árvízvédelemben immár a tűzoltóságok és katasztrófavédelmi szervezetek szabvány felszereléseihez tartoznak, úgy belföldön, mint külföldön.

A szivattyúk közkedveltek az árvízi védekezésben, a szennyvíztisztító létesítményekben, építőipari területeken és mindenhol, ahol erősen szennyezett, szilárd anyagokat (80 mm szemcseméretig!) tartalmazó vizet kell szivattyúzni.

Minden SHG-termék 100%-ig „Made in Germany” és kiszállítás előtt a magas „Spechtenhauser követelmények” teljesítése érdekében szigorú minőségi teszteken esik át.

RESPIREX

A Respirex világvezető a magas szintű vegyvédelmi (gázok, szállóporok, folyadékok és aeroszolok) termékek gyártásában, valamint a speciális lábvédelmi felszerelések (védőcsizmák) tervezésében és gyártásában. A Respirex speciális személyi védőfelszerelések tervezője, gyártója és szállítója.

Termékválasztéka a tűzoltóságok, mentőszervezetek és a katasztrófavédelem számára készített gázvédelmi, kifröccsenő vegyszerek elleni védőruházatot, kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) védőfelszerelést, valamint a petrolkémiai, nukleáris- és gyógyszeripar számára levegővel táplált vegyvédelmi munkaruházatot és részecskevédelmi ruhákat, kámzsákat tartalmaz. Legkorszerűbb automatizált lábbeligyáruk a speciális élelmiszeripari és általános biztonsági lábbelik mellett egyéb számos, veszélyes vegyszerek és magas feszültség ellen védelmet nyújtó védőcsizmát és csizmavédőt gyárt.

Egyedülállóak abban, hogy teljes körű általános vagy személyre szabott megoldásokat kínálnak, képzéssel, utógondozással és támogatással kombinálva. Házon belüli tesztlaboratóriumunk UKAS akkreditált az EN 374-3, EN ISO 6529 és ASTM 739 szerinti vegyi permeációs tesztelésre. A Respirex, felszerelésjellemzőinek biztosítása érdekében folyamatosan teszteli a ruházatban használt anyagokat és a varratok készítésénél használt anyagokat és technológiákat.

ÖKO-TEC

Az Öko-Tec teljes termékkínálata következetesen az emberek, anyagi értékek és a környezet védelmére irányul. Az összes termékterületen, az árvízvédelemtől egészen az iszapszívóig, rendkívüli hangsúlyt fektet a minőségre, tartósságra és megbízhatóságra. Munkatársaik magas szakértelmével párosítva ezek az értékek felbecsülhetetlen előnyt jelentenek vevőik számára, optimális megoldást kapnak kedvező feltételek mellett.

Az Öko-Tec intenzíven foglalkozik a mobil árvízvédelem témájával. Más piaci résztvevőkkel ellentétben az Öko-Tec a mobil árvízvédelmet a következőképpen határozza meg: az Öko-Tec mobil árvízvédelmet az adott védendő objektumon végzett szerkezeti módosítások vagy építészeti előkészítések nélkül is alkalmazni lehet. Szerkezeti oldalról betonrögzítők, vezetősínek és ehhez hasonlóak nem szükségesek.

Duplakamrás tömlőjével, az Öko-Tec csőfalrendszerrel, az Öko-Tec tömlő-gátrendszerrel és Floodgate ajtó- és ablakelzárókkal az Öko-Tec a mobil árvízvédelem számára nagyszerű eszközöket kínál.

Minimális emberigény mellett a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás.

BRIDGEHILL

A norvég Bridgehill kutató és fejlesztő cég 2014 óta tervez innovatív tűzvédelmi megoldásokat professzionális és hétköznapi használatra. Tűzoltó takarók széles választékát fejlesztették ki ipari konyha-, gép- és kisebb akkumulátortüzek megfékezésétől kezdve egészen a targonca- és járműtüzek oltásáig.

Léteznek egyszer és többször használatos tűzoltó takarók, melyek könnyen tisztíthatók és karbantartásmentesek. A cég jelmondata „Egyszerűen blokkoljuk a tüzet”, mely világszerte egyre nagyobb számban jelenik meg a mindennapos oltás terén.

DÖNGES

A DÖNGES GmbH egy 1903-ban alapított német családi vállalkozás. Kézi szerszámok gyártásával indultak, napjainkban már egy 7.000 m²-nél nagyobb területen működő, tűzoltósági és rendőrségi szakfelszereléseket, minőségi kéziszerszámokat, biztonságtechnikai eszközöket gyártó és forgalmazó nagyvállalattá vált.

100-nál több munkatárssal, szervizháttérrel, személyes tanácsadással, folyamatos innovációval és megfizethető árakkal állnak a vevők szolgálatára.

Fejlett, papírmentes logisztika, teljesen automata csomagoló sor és a speciális szállítóeszközök biztosítják, hogy minőségi termékeik szinte a világ összes országába a lehető leggyorsabban eljussanak.

Már jelenleg is több száz magas minőségű, saját fejlesztésű, exckulsiv DÖNGES márkanév alatt futó tűzoltó, műszaki mentő termékük van, de folyamatosan fejlesztenek így ezeknek a termékeknek a száma évről-évre nő.

ECCOTARP

Az ECCOTARP márka egy kiterjedt termékcsaládot tartalmaz, mely a cseh METAL ARSENAL gyártó szabadalmaztatott termékeit foglalja magába. Több mint tíz éve gyártanak különböző méretű és kialakítású vegyvédelmi felfogótálcákat és tartályokat, akár egyedi méretben is. A PVC anyagból készült tálcák könnyen összeállíthatók, kis helyen elférnek és vegyi anyagoknak ellenállnak.

Ezek mellett egyéb szakfelszereléseket, mint pl. tömlőfeltekerőket, összecsukható szorbens adagoló kocsikat és mágneses csatornafedeleket is fejlesztettek az elmúlt években tűzoltóságok, logisztikai cégek, vegyvédelmi üzemek és építőipari vállalatok részére egyaránt.

VALLFIREST

A Vallfirest 2007-es megalakulása előtt kevés innovatív és fejlett műszaki megoldás állt rendelkezésre Európában és az Egyesült Államokban. Ezt a tényt ismerte fel a spanyol cég és azonnali megoldásokat kezdett megvalósítani a szabadtéri tüzek legyőzésére.

Első termékük a saját fejlesztésű Gorgui multifunkcionális mentőszerszám, mely 3 szerszámot egyesít egy eszközben. A kereskedelmi tevékenység mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapott a házon belüli kutatás-fejlesztés. A felgyorsuló klímaváltozás a fejlesztéseket is meggyorsította. Mára több mint 25 saját termékcsoport áll rendelkezésre 4 nagy divízió –  az egyéni védőeszközök, szakfelszerelések, kisgépek és légi megoldások – számára.

EISEMANN

Az EISEMANN a németországi székhelyű Metallwarenfabrik Gemmingen GmbH tulajdonában lévő prémium minőségű áramfejlesztők előállítására specializálódott gyártó, kizárólag a tűzoltóságok, a mentőszervezetek, a katasztrófavédelem és a katonaság számára. Megalapozott szaktudás, továbbá magas minőségi elvárások az anyagok és a gyártási folyamatok kiválasztásában garantálják az EISEMANN áramfejlesztők hosszú élettartamát, kiemelkedő minőségét, egyedülálló megbízhatóságát, valamint rendkívül nagy teherbírását, amelyeknek köszönhetően a márka az első számú választás Németországban a tűzoltóság és a katonaság számára.

A termékportfolió rendkívül fontos részét képezik a hordozható EISEMANN áramfejlesztők 1,8 – 14,1 kVA elektromos teljesítménnyel a nemzetközileg elismert, illetve elterjedt német DIN 14685-1 (≥ 5kVA), DIN 14685-2 (< 5kVA) és DIN 14685-3 (≤ 2kVA) szabványok szerint nyitott, részben vagy teljesen hangcsillapított kivitelben. A gyárilag utánfutóra szerelt, akár beépített fénytoronnyal is rendelkező közúton szállítható konténeres áramfejlesztők (15 – 100 kVA), valamint a helyhez kötött aggregátorok (15 – 500 kVA) teszik teljessé a modellkínálatot a különböző segélyszolgálatok részére az olyan alkalmazási területeken, ahol az igazán magas műszaki színvonal garantálása elengedhetetlen.