A többnapos szakmai rendezvényen hivatásos, önkéntes, önkormányzati és létesítményi tűzoltók vettek részt. A ZIEGLER horvát leányvállalatának kereskedelmi és műszaki vezetője bemutatta a cég széles termékkínálatát. Az előadásokat követően a jelenlévők megtekintették a kiállított SCANIA TLF 3000 tűzoltó gépjárművet és az FPN 3000 tűzoltó szivattyút.

A XI. Rendőr- és Tűzoltónapon cégünk idén is részt vett. Kiemelt figyelmet kaptak az új tűzoltó egyéni védőeszközök és szakfelszerelések, melyekből számos újdonságot is kiállítottunk. Bemutattunk egy pick-upra épített Vallfirest gyorsbeavatkozó egységet, mely 400 l-es víztartállyal és 275 l/perc szivattyú teljesítménnyel rendelkezik. Ez a megoldás kitűnő lehetőséget kínál arra, hogy a hazánkban is népszerű és elterjedt hasonló terepjárókat egy kicsi gyorsbeavatkozó gépjárműfecskendő képességeivel ruházzuk fel. Egy 40-től 180 liter percenkénti teljesítményű vízsugár működtetésére alkalmas, és a saját tartálya mellett akár külső vízforrásból felszívással is üzemel. Ha más feladat adódik, néhány perc alatt kiemelhető az egység és egy terepjáró szállítójárművet kapunk.

A szakmai napon Tulok Antal kollégánk tartott előadást az új tűzoltó egyéni védőeszközökről és szakfelszerelésekről. Bemutatásra kerültek a PAB védősisakok, DEVA védőruházatok, SEIZ védőkesztyűk, ELTEN védőcsizmák, BLOWHARD akkumulátoros ventilátorok, valamint a RÖSSLE búvárszivattyúk is.

A BM OKF és a KOK szakembereinek részvételével szervezett szakmai út első napján az AISCO tűzszimulációs eszközöket gyártó és fejlesztő vállalatnál tettünk látogatást. Bemutatásra kerültek különféle gázüzemű és digitális tűzszimulátorok, egy tűzszimulációs gyakorló konténer különféle cserélhető elemekkel, a gépjárművek Li-Ion akkumulátorainál előforduló különféle tűztípusokra felkészítő szimulátor-egység, valamint korszerű füstgenerátorok is. A második napon a nagy múltú német ZIEGLER vállalat giengeni központjában a tűzoltó tömlők, szivattyúk, hab-víz ágyúk, valamint városi és repülőtéri tűzoltó járművek gyártását tekintettük meg.

A német RÖSSLE vállalat képviseletében Wasgien Pierre, termékmenedzser mutatta be a hazánkban még kevésbé ismert gyártó termékeit és a legújabb fejlesztési irányokat. A kiállított búvárszivattyúkat és vízfelszívókat működés közben is meg lehetett tekinteni a program keretében a HESZTIA budapesti központjában. A félnapos szakmai rendezvényen önkéntes, létesítményi és hivatásos tűzoltóságok vettek részt.

Az OKF felkérésére mentori képzést tartottunk az E-oltólándzsa használati lehetőségeiről és karbantartásáról a hivatásos tűzoltóságok képviselői részére. Az eszközt kifejlesztő MURER cég képviselőinek előadásai mellett Dr. Pimper László kollégánk az első hazai felhasználási tapasztalatokat is ismertette a résztvevőkkel. Az előadásokat követően a jelenlévők ki is próbálhatták az e-oltólándzsa használatát, a félnapos program konzultációval zárult.

A szakmai napon Dr. Pimper László kollégánk tartott előadást az elektromos akkumulátor tüzek oltásáról és a MURER e-oltólándsza első gyakorlati tapasztalatairól. Az előadás után a résztvevők megtekinthették az új védőeszközeinket. Végezetül a FER Tűzoltóság kiállította legújabb beszerzését egy ZIEGLER SLF 30/40-6+750P típusú kombinált tűzoltógépjárművet.

Partnerünk, a FireDos GmbH - Európa vezető habbekeverő gyártó cége - nagyszabású háromnapos konferenciát szervezett szeptember végén Frankfurtban. A rendezvényen bemutatták az új fejlesztési irányokat és termékeket, valamint díjazták a a nemzetközi partnereket. A szakmai workshopokat a gyárlátogatás követte, melyről az alábbi képsorozatot állítottuk össze.

Nagy sikerrel zárult az egynapos szakmai kiállítás és bemutató Balatonföldváron. Több mint 800 önkéntes és létesítményi tűzoltó vett részt a rendezvényen. A jelenlévők megtekinthették az AISCO tűzszimulátort, AFT háti vízköddel oltót és a MURER e-oltólándzsát. Jövőre ismét találkozunk!

A kétnapos szakmai rendezvényen hivatásos és létesítményi tűzoltók, összesen 30 fővel vettek részt. A MURER e-oltólándzsa feltalálója és értékesítője bemutatta a termék fejlesztési mérföldköveit, valamint a felhasználási tapasztalatokat. Az előadást követően a jelenlévők kipróbálhatták az e-oltólándzsát az épület előtt.

A X. Rendőr- és Tűzoltónapon cégünk idén is részt vett. Kiemelt figyelmet kaptak a Rosenbauer FIRE FLEX és az MSA Bristol FUTURA tűzoltó védőruházatok. A gyerekek szívesen próbálták ki a tűzoltó egyéni védőeszközöket, sokan fotózkodtak tűzoltó védősisakban.

A szakmai napon Tulok Antal kollégánk tartott előadást az újdonságokról. Bemutatásra kerültek a cseh ECCOTARP felfogótálcák, a német GEKO és EISEMANN áramfejlesztők, valamint a német AISCO tűzszimulátorok.

A kétnapos szakmai rendezvényen hivatásos és létesítményi tűzoltók, összesen 16 fővel vettek részt. Az AISCO ügyvezetője bemutatta a cég széles termékkínálatát. Az előadást követően a jelenlévők kipróbálhatták a tűzszimulátorokat az épület előtt.

A félnapos szakmai rendezvényen 6 partnercégünk összesen 18 fővel vett részt. Gacsai Krisztián, a gyártó termékmenedzsere előadást tartott a GEKO és EISEMANN márkákról és a DIN 14685 szabvány változásairól. Végezetül a kiállított áramfejlesztők kerültek bemutatásra az épület előtt.

A kétnapos gyári átvételen kiválóan vizsgázott az Egis Gyógyszergyár Zrt. telephelyére érkező legújabb Rosenbauer CT TLF 1000 típusú tűzoltó gépjármű.

A Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövettsége által szervezett rendezvényen bemutatásra került az elektromos RT fejlesztési háttere és az első vevői tapasztalatok. A szakmai nap zárásaként a FER Tűzoltóság a gépjárművel tűzoltási bemutatót tartott, ahol a legújabb fluormentes vaPUREx AR 3/3 habképző anyagot is tesztelték.

A szakmai rendezvényen 3 partnercégünk összesen 25 fővel vett részt. Wolfschluckner Werner tűzoltó gépjármű specialista előadást tartott az elektromos RT fejlesztési hátteréről és az első vevői tapasztalatokról. Az előadást statikus és dinamikus bemutató zárta.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. létesítményi tűzoltóságnak készül egy TLF 1000 habbal oltó gépjármű.

Nagy sikerrel zárult az egynapos szakmai kiállítás és bemutató Balatonföldváron. Több mint 700 önkéntes és létesítményi tűzoltó vett részt a rendezvényen. A jelenlévők megtekinthették a Rosenbauer RB 6 normál és oszcilláló mobil vízágyukat, valamint a Spechtenhauser CHIEMSEE zagyszivattyú család típusait.

A MOL százhalombattai telephelyén tesztelte a FER Tűzoltóság az új Rosenbauer MT habbal oltó gépjárműveket. Beépítésre került egy N130 szivattyú, RM 80 és RM 130 vízágyú, valamint Hydromatic G8 habbekeverő rendszer.

Az első Rosenbauer ET TLF 4000 tűzoltó gépjármű Volvo FMX 500 alvázon, a Samsung SDI gödi telephelyén teljesít majd szolgálatot.

Az idei Interschutz nemzetközi szakkiállításon mi is kint jártunk. Számos partnerünk is kiállítóként volt jelen a tűzvédelmi kiállítások legrangosabbján.

A BM OKF Műszaki Főosztály felkérésére szakmai előadást tartottunk az elmúlt időszakban megjelent tűzoltó egyéni védőeszközökről, szakfelszerelésekről és kisgépekről. A résztvevők az előadás alatt és végén megtekinthették az újdonságokat.

A szakmai napon Sinkó László kollégánk tartott előadást a tűzoltó habképző anyagok jelenéről és jövőjéről. A résztvevők a bemutatón az új fejlesztésű habképző anyagok színét, állagát és sűrűségét is megtekinthették.

A MOL-FER első ILF habbal oltó gépjármű gyártásközi megbeszélésén vettünk részt Leondingban.

A Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft. a légi szállítmányozás biztosítására szerzett be egy FireDos utánfutót, amelyen 1 db FD6000 habbekeverő található.

A főváros hivatásos tűzoltói háromnapos elméleti és gyakorlati oktatást kaptak a Rosenbauer TLF gépjárműfecskendő használatáról. Elsősorban a habbal és a vízzel történő oltást gyakorolták az eszközön.

Szakmai nap keretében fogadtuk a létesítményi tűzoltóságok képviselőit, akik a következő programokon vettek részt: 1. előadás: Innovatív tűzoltó védőeszközök és szakfelszerelések, 2. előadás: lítiumion-akkumulátor és elektromos jármű tüzek, 3. előadás: vegyivédelem, ADR, mentesítés aktuális kihívásai.

Nyílt nap keretében fogadtuk az önkéntes tűzoltó egyesületek képviselőit, akik egy rövid termékbemutatót követően közelebbről is megnézték és kipróbálták az új tűzoltó védőeszközöket és szakfelszereléseket. A nagy érdeklődésre való tekintettel hamarosan hasonló rendezvénnyel jelentkezünk.

A kétnapos szakmai rendezvényen 11 partnercégünk összesen 24 fővel vett részt. Wampl Johannes, a Rosenbauer tűzoltó szakfelszerelések termékmenedzsere előadást tartott a tavaly bemutatott RFC akkumulátor oltórendszer működéséről és előnyeiről. Az előadást statikus bemutató zárta.

A kétnapos szakmai napon 11 szervizpartner összesen 21 fővel vett részt a rendezvényünkön. A német Brandschutztechnik Müller cég bemutatása után műhelylátogatás és GLORIA tűzoltó készülék termékismertető következett. Végezetül a tűzivízhálózathoz használható nyomáspróbázók és átfolyásmérők kerültek bemutatásra az épület előtt.

A második szakmai napon Wampl Johannes a Rosenbauer egyéni védőeszköz termékmenedzsere előadást tartott a tavaly online bemutatott egyéni védőeszközökről és szakfelszerelésekről. Kiemelt téma volt a HEROS H30 "A" típusú tűzoltó védősisak, a BOROS tűzoltó védőcsizma család, a FIRE FLEX és a FIRE MAX 3 tűzoltó védőruházat, valamint az FX tűzoltó sugárcső sorozat.

A Rosenbauer egyéni védőeszköz termékmenedzsere kétszer 2 órás felülvizsgálói és karbantartói oktatást tartott 30 fő részére telephelyünkön.

A Honeywell alpintechnikai oktatója kétszer 2 órás felülvizsgálói és karbantartói oktatást tartott 60 fő részére telephelyünkön.

Nagy sikerrel zárult az egynapos szakmai kiállítás és bemutató Balatonföldváron. Több mint 800 önkéntes tűzoltó és speciális mentő vett részt a rendezvényen. A jelenlévők megtekinthették a Bridgehill CAR PRO 6x8 méteres tűzoltó takaróval egy kiégett jármű biztonságos oltását, valamint a Rosenbauer POLY TROLLEY SL50 oltóeszköz segítségével nedves CAFS habbal oltást, a KÖTÉL ÖTE tűzoltóinak közreműködésével.

Idén 3. alkalommal rendezték meg a "TFA-FCC HUNGARY-Bük”, az ország legerősebb tűzoltója tűzoltóversenyt Bükfürdőn, melyen társaságunk is kiállított. Ezúton is gratulálunk az összes versenyzőnek!

Félnapos szakmai rendezvényt tartottunk a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Laktanya utcai telephelyén. A meghívott szakemberek különböző témában (árvíz-, tűz- és vegyivédelem) tartottak elméleti előadást. Ezután kiállítás és konzultáció keretében a résztvevők közelről is megnézhették az újdonságokat. Zárásként egy OTTER kismotorfecskendő és egy FANERGY V16 habgenerátor segítségével a könnyűhabbal oltást szemléltettünk a KOK udvarán.

A kétnapos gyári átvételen kiválóan vizsgázott a Budapest Airport Zrt. telephelyére érkező legújabb Rosenbauer AT3 TLF 4000/400 típusú tűzoltó gépjármű.

A BorsodChem Zrt. létesítményi tűzoltói háromnapos elméleti és gyakorlati oktatást kaptak a Rosenbauer ULF univerzális tűzoltó gépjármű használatáról. Elsősorban a habbal és a vízzel történő oltást gyakorolták az eszközön.

A kétnapos gyári átvételen kiválóan vizsgázott a BorsodChem Zrt. telephelyére érkező legújabb Rosenbauer ULF 6000/1000/1000 típusú gépjármű.

Nagygomboson oltási gyarkolaton készültek a fotók, melyen hivatásos és létesítményi tűzoltók különböző feladatokat hajtottak végre. Kiválóan vizsgázott az új HEROS ULF Rosenbauer NH35 szivattyúja, RM35C kombinált tetőágyúja és Minimax portartálya. Ezt követően egy gépjárműtüzet gyorsan lokalizáltak a Bridgehill 6x8 méteres tűzoltó takaró segítségével.

A Rosenbauer Karlsruhe kétnapos szakmai bemutatót tartott telephelyünkön, melyen hivatásos és létesítményi tűzoltók közelebbről megnézhették és ki is próbálhatták az L42A-XS létrás gépjárművet.

A Richter Gedeon Nyrt. budapesti telephelyére került az ősszel átadott műszaki és vegyi mentőgépjármű. A létesítményi tűzoltók speciális igényeit figyelembe véve a következők kerültek elhelyezésre a járműben: RS 9 áramfejlesztő, Nautlius 4/1 és 8/1 búvárszivattyúk, UNI-SAFE felitató anyagok, valamint Respirex vegyvédelmi védőruhák.

Nagy sikerrel zárult az egynapos szakmai kiállítás és bemutató Balatonföldváron. Több mint 400 önkéntes tűzoltó és speciális mentő vett részt a rendezvényen. Bemutatóként a POLY PORTEX oltóeszköz segítségével CAFS habbal oltást, valamint egy OTTER kismotorfecskendővel és az új FANERGY B16 habgenerátorral a könnyűhabbal oltást szemléltettünk.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ felkérésére 2 órás kezelői és karbantartói oktatást tartottunk telephelyünkön, melyen 5 önkéntes tűzoltó egyesület vett részt az ország különböző részeiből.

Az RSC Rescue Hungary Alapítvány közreműködésével egyórás szakmai bemutatót és gyakorlatot tartottunk a Tisza-tavon. A vízi rendészek kipróbálhatták a felfújható RS3 mentőtutajt, valamint a Jet ski és az RP3 mentőplatformot.

A Rosenbauer egyéni védőeszköz termékmenedzsere kétszer 2 órás felülvizsgálói és karbantartói oktatást tartott telephelyünkön.

Egy darab TLF 2000 gépjárműfecskendővel bővül a paksi ATOMIX tűzoltósága, ezen jármű átvétele történt meg a Rosenbauer leondingi gyárában.

Európa legnagyobb nemzetközi munkavédelmi szakkiállításán, az A+A-n jártunk Düsseldorfban, ahol több partnerünk (Rosenbauer, Bristol Uniforms, Respirex International, HB Protective, Brandschutztechnik Müller) kiállítóként volt jelen, természetesen az ő standjukat is meglátogattuk, és meg is örökítettük.

Félnapos szakmai napot tartottunk a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Laktanya utcai telephelyén. Kollégáink különböző témában (védőeszközök, hőkamerák, tűzoltó takarók, tűzoltó készülékek, habképző anyagok és drónok) tartottak elméleti előadást. Zárásként a POLY PORTEX oltóeszköz segítségével CAFS habbal oltást valamint egy OTTER kismotorfecskendő és egy FANERGY V16 habgenerátorral a könnyűhabbal oltást szemléltettünk a KOK udvarán.

Idén 23. alkalommal rendezték meg az Országos Létesítményi Tűzoltóságok Versenyét, melyen társaságunk is kiállított. Ezúton is gratulálunk az összes résztvevő csapatnak!

Félnapos szakmai napot szerveztünk a ZOLTEK Zrt. nyergesújfalui telephelyén. Az előadók különböző témában (tűzvédelem, tűzoltó készülékek, habképző anyagok és vegyvédelem) tartottak elméleti előadást, melyet kiállítás és bemutató követett. A POLY PORTEX oltóeszköz segítségével CAFS habbal oltást szemléltettünk a létesítményi tűzoltóság udvarán.

A második szakmai napon Kocsis Zoltán iparbiztonsági szakember tartott előadást klóros és ammóniás területen használt modern vegyvédelmi eszközök védelmi és gazdasági előnyeiről. A kiállításon a közönség megfoghatta és kipróbálhatta az eszközöket, megtapasztalva azok számos előnyét, mint pl. alacsony tömegét, anyagminőségének színvonalát.

Félnapos szakmai napot tartottunk a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Laktanya utcai telephelyén. A meghívott szakemberek különböző témában (tűz-, vegy- és légzésvédelem, illetve műszaki mentés) tartottak elméleti előadást. Zárásként a POLY PORTEX oltóeszköz segítségével CAFS habbal oltást szemléltettünk a KOK udvarán.

A neidlingi gyári átvételen kiválóan vizsgázott a Mercedes-Benz Kecskemét létesítményi tűzoltósághoz érkező legújabb VRF gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjármű.

A IX. Rendőr- és Tűzoltónapon cégünk idén is részt vett. Kiemelt figyelmet kapott a Rosenbauer R1 tűzmegközelítő hővédő ruha és Dr.Sthamer Schaumbox típusú habszimulátora. A gyerekek szívesen próbálták ki a tűzoltó egyéni védőeszközöket, sokan fotózkodtak tűzoltó védősisakban.

A BorsodChem Zrt. létesítményi tűzoltói háromnapos elméleti és gyakorlati oktatást kaptak a Rosenbauer L32A-XS létrás gépjármű használatáról. Elsősorban a magasból mentést és a vízzel történő oltást gyakorolták az eszközön.

A FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesülettel több éve együttműködve idén bemutatásra kerültek a legújabb vízi mentéstechnikai eszközök, valamint az iparbiztonság és a tűzvédelem területén használt egyéni védőeszközök. A több száz érdeklődő pontos képet kaphatott a jövőbeli trendekről és legújabb fejlesztésekről.

A kétnapos gyári átvételen kiválóan vizsgázott a BorsodChem Zrt. telephelyére érkező legújabb Rosenbauer gyártmányú 32 méteres csuklós mechanizmusú létrás gépjármű.

Nagy sikerrel zárult az egynapos szakmai kiállítás és bemutató Balatonföldváron. Több mint 400 önkéntes tűzoltó és speciális mentő tekintette meg a rendezvényt. A FOX S kismotorfecskendővel C és D sugarat szereltek az önkéntes jelentkezők. Kicsik és nagyok kipróbálták a Rosenbauer sugárcsöveket különböző kapoccsal és könyökkel.

A kétnapos gyári átvételen kiválóan vizsgázott a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező legújabb oltókaros (HRET) Panther 6x6 gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjármű.

Félnapos szakmai napot tartottunk a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Lakatanya utcai telephelyén. A meghívott szakemberek különböző témában (tűzoltó és vegyvédelmi egyéni védőeszközök, mentéstechnikai eszközök) tartottak elméleti és gyakorlati előadást. Zárásképpen a FOX S kismotorfecskendő és a FANERGY V16 habgenerátor egy Z2R külső habbekeverő segítségével pillanatok alatt beterítette a KOK udvarát.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ hatvani gyakorló pályáján éles körülmények között tesztelték a tapasztalt tűzoltók a Rosenbauer R1 típusú tűzmegközelítő hővédő ruhát. 1000 liter üzemanyag közel 700°C hőmérsékleten égett, melyet hőkamera segítségével nyomon követtek az oktatók. A védőruha kiválóan vizsgázott.

A kétnapos szakmai napon bemutattuk a Rosenbauer legújabb fejlesztését a POLY PORTEX SL10 sűrített levegővel működő oltóeszközt. A CAFS hab kiválóan alkalmas "A" osztályú tüzek oltására. A raklaptűz mindössze 54 másodperc alatt eloltásra került az eszközzel.

A VIII. Rendőr- és Tűzoltónapon cégünk idén is részt vett. Kiemelt figyelmet kaptak a Rosenbauer újdonságok, mint például a FOX S kismotorfecskendő és FANERGY V16 ventilátor. A gyerekek szívesen próbálták ki a tűzoltó egyéni védőeszközöket, sokan fotózkodtak tűzoltó védősisakban.

Partnerünk, a Respirex Ltd. - a világ egyik legnagyobb vegyvédelmi védőruha gyártó cége - nagyszabású kétnapos konferenciát szervezett március közepén. A szakmai konferenciát és workshopokat gyárlátogatás követte, melyről az alábbi képsorozatot állítottuk össze.

A debreceni nemzetközi repülőtér létesítményi tűzoltói, kétnapos elméleti és gyakorlati oktatást kaptak a Rosenbauer PANTHER 8x8 gyorsbeavatkozó gépjármű használatáról. Elsősorban a vízzel és a habbal történő oltást gyakorolták az eszközön.

A kétnapos szakmai napon bemutattuk a FOX S kismotorfecskendőt és a FANERGY V16 habgenerátor különböző működését. Nagy sikert aratott a Contitech létesítményi tűzoltók körében a sugárcsövek könnyű kezelhetősége és szerelhetősége. Külső habbekeverő segítségével a Dr. Sthamer gyakorlóhab kiválóan vizsgázott.

Európa legnagyobb nemzetközi munkavédelmi szakkiállításán, az A+A-n jártunk Düsseldorfban, ahol több partnerünk (Rosenbauer, Bristol Uniforms, HB Schutzbekleidung, Haix, Honeywell) kiállítóként volt jelen, természetesen az ő standjukat is meglátogattuk, és meg is örökítettük.

Nagy sikerrel zárult az egynapos szakmai konferencia és kiállítás Balatonföldváron. Több mint 400 önkéntes tűzoltó és speciális mentő tekintette meg a rendezvényt. A Rosenbauer kismotorfecskendő szinte teljes szortimentjét bemutattuk. Az Otterrel D sugarat míg a FOX S kismotorfecskendővel C sugarat szereltek az önkéntes jelentkezők. Kicsik és nagyok kipróbálták a Select Flow sugárcsövet D kapoccsal és a már tavaly bemutatott PROJET sugárcsövet C kapoccsal.

Idén 21. alkalommal rendezték meg az Országos Létesítményi Tűzoltóságok Versenyét, melyen társaságunk is kiállított. Ezúton is gratulálunk az összes résztvevő csapatnak!

A kétnapos gyári átvételen kiválóan vizsgázott a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező legújabb oltókaros (HRET) Panther 6x6 gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjármű.

A Folyami Katasztrófavédelem (FOKA) közreműködésével egyórás szakmai bemutató és gyakorlat került levezénylésre a Ráckevei (Soroksári) Dunaágon. Bemutatásra kerültek: RC4000 mentőhajó, RS3 mentőtutaj, Airtrack mentőplattform, FibreLight mentőháló és a PH-Cyklon 2/1500 úszószivattyú.

A VII. Rendőr- és Tűzoltónapon cégünk idén is részt vett. Kiemelt figyelmet kaptak a Rosenbauer újdonságok, mint például az RB 6 vízágyú és a HEROS-titan tűzoltó jól látható és utánvilágító védősisak. A gyerekek szívesen próbálták ki a tűzoltó egyéni védőeszközöket, sokan fotózkodtak tűzoltó védősisakban.

Négynapos partnerlátogatás keretében, megismerkedtünk a következő német gyártók termékeivel: SHG (zagyszivattyúk, vízfelszívók), FireDos (habbekeverők, ágyúk), Öko-Tec (felitató anyagok, árvízvédelmi rendszerek) és Kindswater (szerelvények).

A győri Audi Hungaria bővítése keretében beszerzésre került egy VW Crafter alvázra épített (5,3 t-ás) tűzoltó gépjármű, mely egy nagynyomású UHPS tűzoltó berendezéssel és egy Beaver kismotorfecskendővel lett felszerelve.

Ausztria legnagyobb szakvásárán, a Retter Messe-n, mutatták be a Rosenbauer legújabb, 4. generációjú FOX kismotorfecskendőjét. A kiállításon lehetőség nyílt új gyártók megismerésére, valamint partnereink üdvözlésére.

Nagy sikerrel zárult a kétnapos szakmai konferencia és kiállítás Balatonföldváron. A két nap során több mint 900 önkéntes tűzoltó és speciális mentő tekintette meg a rendezvényt. A FOX S kismotorfecskendő segítségével bemutattuk a PROJET I sugárcsövet éles helyzetben, valamint kipróbálásra került az új, nagyteljesítményű FANERGY V16 ventilátor.

2016. szeptember 16-án rendezték a Rosenbauer International AG 150 éves ünnepségét, melyen társaságunk is részt vett. Az ünnepséget megelőzően workshopok keretében mutatták be legújabb fejlesztésű termékeket. Egyúttal CAFS tűzoltási bemutatón és PANTHER 6x6 tesztvezetésen is részt lehetett venni.

A GLORIA nagyszabású háromnapos konferenciát és workshopot szervezett szeptember végén Arlamóvban. A rendezvényen bemutatták az új fejlesztési irányokat és termékeket. A szakmai workshopokat színes szabadidős programok gazdagították.

Idén 20. alkalommal rendezték meg az Országos Létesítményi Tűzoltóságok Versenyét, melyen társaságunkat mint alapító tagot is kitüntették. Ezúton is gratulálunk az összes résztvevő csapatnak!

A VI. Rendőr- és Tűzoltónapon cégünk idén is részt vett. Kiemelt figyelmet kaptak a Rosenbauer újdonságok, mint például a FANERGY V16 ventilátor és a HEROS-titan tűzoltó védősisak. A gyerekek szívesen próbálták ki a tűzoltó egyéni védőeszközöket, sokan fotózkodtak tűzoltó védősisakban.

A 2015-ös Rote Hahnon bemutatott új Panther 6x6 oltástechnikájának menet közbeni működtetési bemutatójára került sor a welsi repülőtéren. Az új repülőtéri tűzoltó gépjárműből már több mint 80 darabot adtak el, köztük az egyik legnagyobb megrendelő India volt.

A MOL komáromi telephelyének biztonságát őrzi a jövőben a most átadott Rosenbauer ULF 4000/800/500 gépjárműfecskendő, mely Mercedes alvázra szerelt, beépített Rosenbauer NH45 szivattyúval, 4000 l víztartállyal, 200+600 l habképző anyag tartállyal, valamint 500 kg porral oltó berendezéssel rendelkezik. Az alacsony nyomású habbekeverő rendszer (ND-FIX MIX) 1%, 3%, 6% bekeverési aránnyal, míg a nagynyomású habbeverő rendszer (HD-FIX MIX) 1% bekeverési aránnyal működik. A gépjármű tetejére egy RM35 ágyú került felépítésre, melynek különlegessége, hogy porral, vízzel és habbal egyidejűleg is működtethető, úgynevezett ChemCore rendszerű.

A MOL-FER speciális felépítményű tűzoltó gépjárműve a kétnapos gyári átvételen a különböző üzempróbákon sikeresen vizsgázott és átadásra került.

Átfogó konferenciát szervezett 2015. november 18-án, szerdán a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Központban. A konferencia fókuszában a katasztrófavédelem és a közoktatás felelős társadalom kialakulásában betöltött szerepe állt. A Hesztia Kft. - mint a rendezvény egyik szponzora – kiállítóként is részt vett az eseményen, melyen nagy érdeklődés övezte az új HEROS-titan tűzoltó védősisakot, valamint a megújult BRISTOL bevetési védőruhát.

A FER-Tűzoltóság idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a kétévente megrendezésre kerülő „Ipari Létesítményi Tűzoltóságok Nemzetközi Konferenciáját”. A rendezvény hagyományosan a veszélyes ipari létesítmények tűzoltási és egyéb beavatkozási feladatait, tartály tűzvédelem és tartálytűz-oltás új kihívásait, a habbaloltás aktuális kérdéseit, új műszaki eszközöket és esettanulmányokat tekintette át. A konferencia előadói között köszönthettük Dr. Rosvita Milo-Rieks, a németországi Dr. Sthamer habképző anyag gyártó és Roland Leitner, az osztrák Rosenbauer International AG tűzoltó gépjármű gyártó cég képviselőit. A Hesztia Kft. idén is részt vett az eseményen, melyen a Rosenbauer új tűzoltó sisakját a HEROS-titan-t mutattuk be.

2015. szeptember 12-én került megrendezésre a XIX. FLÓRIÁN KUPA Létesítményi Tűzoltóverseny, melyen Társaságunk is részt vett. Szakfelszereléseink széles palettáját mutattuk be. Idén kiemelt figyelmet kaptak a látogatóktól az új Bristol védőruhák, Rosenbauer védőkesztyűk és a tömlőfeltekerő is nagy sikert aratott. Ezúton is gratulálunk az összes résztvevő csapatnak!

Partnerünk, a GLORIA GmbH - Európa legnagyobb tűzoltó készülék gyártó cége - nagyszabású háromnapos konferenciát szervezett április végén Krakkóban. A rendezvényen bemutatták az új fejlesztési irányokat és termékeket, valamint díjazták a GLORIA brand-ért tett legtöbb támogatást, köztük a Hesztia Kft.-t. A szakmai workshopokat a gyárlátogatás követte, melyről az alábbi képsorozatot állítottuk össze.

Az idei Interschutz nemzetközi szakkiállításon mi is kint jártunk. Számos partnerünk is kiállítóként volt jelen a tűzvédelmi kiállítások legrangosabbján.

Nagy sikerrel zárult az V. Rendőr- és Tűzoltónap, melyen cégünk idén is részt vett. Kicsik és nagyok egyaránt megnézhették újdonságainkat: Dönges világítóék, Dönges fejsze, PBI tűzoltó bevetési ruha valamint ki is próbálhatták Rosenbauer termékeinket, mint például a Heros Xtreme és Heros Smart védősisakokat vagy a különböző méretű és teljesítményű sugárcsöveket. Egyúttal elindítottuk májusi tűzoltó készülék akciónkat.

A Zoltek Zrt. nyergesújfalui gyártelephelyére kerül a Rosenbauer által fejlesztett és gyártott 3+4 fő szállítására képes tűzoltó gépjármű. A felépítmény integrált fülkével, 4 menetiránynak háttal elhelyezett légzőkészülék tartóval ellátott legénységi üléssel és 1000 l-es üvegszálas víztartállyal került kialakításra. Az IVECO 70C17 alvázra épült felépítmény többek között egy UHPS nagynyomású vízköddel oltó berendezést és egy 1000 l/perc (10 bar-on) teljesítményű szivattyút tartalmaz.

A BM OKF Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem "Önkéntesek a Katasztrófavédelemben" címmel tartott közös konferenciát és kiállítást 2014. november 13-án a Ludovika Campuson, melyen társaságunk a rendezvény támogatójaként vett részt. Kiállításunkon kiemelt figyelmet fordítottunk az önkéntesek által is kedvelt Rosenbauer FOX III kismotorfecskendő, a Rosenbauer védősisakok és a Bristol Nomex Delta T tűzoltó védőruha bemutatására. Egyúttal nagy érdeklődés fogadta a kutató-mentő szervezetek részéről a Bristol USAR ruháját.

Nagy sikerrel zárult a kétnapos LTSZ szakmai nap 2014. október 30-31-én. Bemutatásra kerültek a Pápai Bázisrepülőtér rövid története, a létesítményi tűzoltóság legújabb fejlesztései, valamint kiemelt partnerünk, a ROSENBAUER AG speciális, repülőtéri és ipari tűzoltó jármű fejlesztési irányai. Az előadásokat gyakorlati bemutató követte, melyen a 204-es sorszámú 6x6 Panther repülőtéri tűzoltójármű vízágyúit is ki lehetett próbálni.

A hamburgi székhelyű Dr. Sthamer Hamburg GmbH a világ egyik legnagyobb tűzoltó habképzőanyag gyártó cége, 2014. október 21-23. között szakmai találkozót szervezett. A háromnapos konferencián az új habképzőanyagok típusait és tulajdonságait, a nedvesített vizes oltás előnyeit és használati területeit, és a gyakorlóhab működését mutatták be. Bemutatásra került egy új oktatási eszközcsomag, mely olyan ipari létesítmények számára nyújt gyakorlási lehetőséget, ahol kiemelt jelentőségű a habbal oltás.

2014. október 4-én került megrendezésre a XVIII. FLÓRIÁN KUPA Létesítményi Tűzoltóverseny, melyen Társaságunk is részt vett. Szakfelszereléseink széles palettáját mutattuk be. Idén kiemelt figyelmet kaptak a látogatóktól a tűzoltó védőcsizmák és kesztyűk, de a PBI Matrix védőruha is nagy sikert aratott. Ezúton is gratulálunk az összes résztvevő csapatnak!

Kiemelt partnerünk a Rosenbauer Group - a világ legnagyobb tűzoltógépjármű-gyártó cége - nagyszabású háromnapos konferenciát és gyárlátogatást szervezett új leondingi telephelyén. Június 23-án ünnepélyes keretek között átadták a mintegy 12 millió eurós beruházást igénylő új gyárat, melyben évente közel 150 repülőtéri tűzoltó gépjárművet (PANTHER 4x4, 6x6, 8x8) és 250 AT gépjárműfecskendő gyártását tervezik. Workshopok keretében a Rosenbauer Group számos új fejlesztésű termékét mutatták be, illetve átfogó képet kaphattunk a cég komplett gyártási programjáról és forgalmazott termékeiről. A szakmai workshopokat a gyárlátogatás követte, melyről az alábbi képsorozatot állítottuk össze.

Partnerünk, a Bristol Uniforms - a világ egyik legnagyobb tűzoltó védőruha gyártó cége - nagyszabású háromnapos konferenciát szervezett június közepén. A szakmai workshopokat gyárlátogatás követte, melyről az alábbi képsorozatot állítottuk össze. A Bristol Uniforms többéves sikeres programja a „Bristol Care” a következő munkafázisokból épül fel: tűzoltó ruhák azonosítása, megvizsgálása (hibák feltárása), tisztítása (mosás, szárítás), hibák kijavítása, majd visszaszállítása a tűzoltóságoknak, mindezt 7 munkanapon belül!

Idén is részt vettünk a IV. Rendőr- és Tűzoltónapon a Városligetben. Kicsik és nagyok együtt próbálták ki legújabb termékeinket.

A 2014-es év sem kezdődhetne másként, mint egy új Rosenbauer gépjármű gyári átvételével. A jármű az Audi győri telephelyén erősíti majd a tűzbiztonságot. Egy igen hasonló járművet 2012-ben már átadtunk a gyárnak, amelyben szintén egy H5-ös nagynyomású Rosenbauer szivattyú és beépített generátor található. A jármű oldalán és hátfalán lévő munkaterület-világításon kívül Rosenbauer Flexilight fényárbóc LED fényforrásokkal biztosítja a szinte nappali világosságot az esti munkálatokhoz.

Karácsony előtt egy nappal átadtuk a győri Audi gyár legújabb gépjárművét. Hasonlóan a 2012-ben szállítotthoz ebben is Rosenbauer UHPS nagynyomású vízköddel oltó került beépítésre. A jármű, méreténél fogva a gyár csarnokaiba is be tud jutni, a 60m tömlő elegendő ahhoz, hogy a beavatkozás helyszínét könnyen meg lehessen közelíteni.

Az Audi győri gyárának biztonságát őrzi a jövőben a most átadott Rosenbauer TLF 1200 gépjárműfecskendő, mely MAN alvázra szerelt, beépített Rosenbauer NH25 szivattyúval és elektromos redőnyökkel ellátott felépítménnyel rendelkezik.

Idei évben is elérkezett a megmérettetés napja kismotorfecskendő szerelésben, ügyességi versenypálya leküzdésében és fali tűzcsapszerelésben a létesítményi tűzoltóik számára. A Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ) és a Magyar Tűzoltó Szövetség Létesítményi Tagozata országos létesítményi tűzoltó versennyel egybekötött szakmai napján. Cégünk idén is meghívást kapott a rendezvényre, mint kiállító és támogató.

A Magyar Honvédség Tűzoltó Alegységéhez szállítunk három darab Rosenbauer BUFFALO típusú, menet közbeni oltásra is képes repülőtéri tűzoltó gépjárművet. A járművek egyenként 3500 liter vizet, 500 liter habképző anyagot és 250 kg port szállítanak oltóanyagként. Közülük az elsőt vettük át a gyártónál, ahol - mint mindegyik Rosenbauer jármű esetében - a különböző üzempróbák is megtörténtek.

A városligeti tűzoltó nap után Pilisszentivánon is képviseltettük magunkat.

A Városligetben idén is részt vettünk a hagyományos tűzoltó napon.

Oktatást szerveztünk tűzoltó készülék karbantartó-forgalmazó partnereinknek a GLORIA legújabb habbal oltó készülékének és annak szervizelésének megismertetésére. Részletes oktatást kaptunk a belső hajtóanyagpalackos készülékek új generációjáról (SH6/9 EASY, SF6/9 EASY). Ezek a típusok már szép számban megtalálhatók hazánkban is, és várhatóan egyre többször találkozhatnak velük a karbantartók, mert növekszik az igény a megbízható habbal oltók iránt. A konkrét típusoktatás után rendkívül hasznos általános ismertetést kaptunk a GLORIA egyéb termékeiről, a németországi tűzoltókészülék karbantartói követelményekről, előírásokról és megtekinthettük az oktatótermet is.

Több hazai tűzoltó készülék javítóval együtt lehetőségünk nyílt képviselt partnerünkhöz a Brandschutztechnik Müller céghez ellátogatni és a tűzoltó készülék karbantartó gépekkel, tűzcsapvizsgáló berendezésekkel kapcsolatos legújabb fejlesztéseket megtekinteni. Számos újdonsággal találkoztunk, többek között a por gyors kiszívására szolgáló FES porürítő adapterrel és a Flowmaster átfolyásmérő új, adattárolóval rendelkező verziójával is.

Megérkezett és átadásra is került Százhalombattán az új univerzális oltójármű, mely NH40 Rosenbauer szivattyúval FIX-MIX habbekeveréssel és porrendszerrel van ellátva. Oltóanyag mennyiség: 4000 liter víz, 200 + 400 liter habképző anyag, 750 kg oltópor.

Ez a jármű is Magyarországon megtalálható egyelőre egyedüliként. Fordulékonysága, terepjárósága és kis mérete következtében ideális a létesítményi tűzoltóságoknál. A fülke burkolata utólag a vevő kérésére lett kialakítva, mely fűtéssel is kiegészült, eredetileg nyitott állapotban került leszállításra. Egy darab Rosenbauer UHPS nagynyomású gyorsbeavatkozóval rendelkezik, melyhez víztartály is el lett helyezve a fülke rész mögött.

Újabb gépjármű átadáshoz készülődtünk a Rosenbauer leondingi telephelyén. A legújabb Magyarországra érkező gépjármű a Mercedes kecskeméti gyárának létesítményi tűzoltóságánál szolgálja a tűz elleni védekezést.

Idei évben is megrendezésre került az Országos rendőr- és tűzoltónap. 2012. április 28-án, a Városligetben egész napos rendezvény keretein belül zajlott Szent Flóriánnak, a tűzoltók és Szent Györgynek, a rendőrök védőszentjének ünnepe. Természetesen mi is részt vettünk kiállítóként ezen a neves rendezvényen, ahol néhány kép is készült standunkról.

Átadásra került egy nagy teljesítményű Rosenbauer XL63 típusú, utánfutóra telepített ventilátor, melynek légszállítási teljesítménye 213.000 m3/h, kilépő légsebessége 37 m/s (133 km/h). Sugárventilátorként alagútban történő használatra akár 1.000.000 m3/h térfogatáramra képes.

Tiszaújvárosban átadtunk egy utánfutóra szerelt nagyteljesítményű (max. 30.000 liter/perc) vízágyút, amely a hozzá tartozó habbekeverővel 1% és 3%-os habbekeverésre képes. A cserélhető vízágyúfej lehetővé teszi, hogy a vízhez a habbekeverésre használt fej lecserélése után port keverjünk, növelve a porral oltás hatótávolságát.

Két darab KLF 300 gépjárművel bővül a győri Audi gyár tűzoltósága, ezen járművek átvétele történt meg a Rosenbauer neidlingi gyárában.

Megtörtént a Liszt Ferenc repülőtérre leszállított AT2 gépjárműfecskendő ünnepélyes átadása. Az időjárás sajnos nem kedvezett a szabadtéri rendezvénynek.

Európa legnagyobb nemzetközi munkavédelmi szakkiállításán, az A+A-n jártunk Düsseldorfban, ahol több partnerünk (Bristol Uniforms, FAL Seguridad, Tempex, Honeywell) kiállítóként volt jelen, természetesen az ő standjukat is meglátogattuk, és meg is örökítettük.

Megtörtént a gyári átvétele a BorsodChem legújabb Rosenbauer felépítményű ipari oltójárművének, amely ezúttal egy habbal oltó tűzoltó jármű.

A \"hármas szállítás\" utolsó elemeként megérkezett a Liszt Ferenc (Ferihegy) repülőtérre a két Panther után az AT2 gépjárműfecskendő is. Ez a gépjármű egy különleges, Magyarországon eddig még nem látott oltórendszerrel is fel van szerelve, a COBRA ColdCUT rendszerrel, amely egy nagynyomású gyorsbeavatkozó és egy vízsugaras vágó kombinációjával lehetővé teszi, hogy az égéstérbe való belépés vagy ajtónyitás nélkül oltsunk zárt helyiségű tüzeket.

A gyári átvétel után megérkeztek Magyarország legnagyobb nemzetközi repülőterére a Rosenbauer Pantherek, melyek átadása ünnepélyes keretek között történt meg.

Az idei évben leszállításra kerül Ferihegyre (Liszt Ferenc Repülőtér) 2 db Rosenbauer Panther 6x6 CA-05 repülőtéri tűzoltó jármű, valamint egy Rosenbauer AT2 fecskendő. A szállítás első részletének gyári átvételen készítettünk néhány képet.

Átadásra került a Sanofi-Aventis (Chinoin Zrt.) újpesti gyárában egy porral oltó tűzoltó gépjármű, melyen egy GLORIA 500 kg-os ABC porral oltó és egy GLORIA 500 kg-os fémtűzoltó berendezés kapott helyet.

Átadásra került 2010.07.01-én egy Rosenbauer ULF 5200/700/1000 típusú univerzális oltójármű, mely a továbbiakban a BorsodChem létesítményi tűzoltóságát szolgálja. A képek a gyári átvételen és a későbbi ünnepélyes átadáson készültek.

Az idei Interschutz nemzetközi szakkiállításon mi is kint jártunk. Számos partnerünk is kiállítóként volt jelen a tűzvédelmi kiállítások legrangosabbján.

Átadásra került 3 db új, módosított Rosenbauer UNIMOG erdőtűzoltó gépjármű, melyeket Barcs, Sopron és Tatabánya tudhat magáénak. A képek a gyári átvételen és a járművek ünnepélyes átadásán készültek.

A Rosenbauer felépítményű, új generációs AT2 TLF 4000-es gépjárműfecskendők magyarországi száma újabb 24 db-bal bővült. A fecskendőket a következő tűzoltóságok tartják majd készenlétben: Heves, Mohács, Békéscsaba, Orosháza, Miskolc, Szeged, Dunaújváros, Püspökladány, Komárom, Tatabánya, Ajka, Mezőkovácsháza, Budapest, Tiszakécske, Kisbér, Vámosmikola, Csurgó, Soltvadkert, Vál, Balmazújváros, Jászkisér, Pomáz, Létavértes, Katasztrófavédelmi Oktatóközpont.

2009.12.08-án átadtunk újabb 2 db Rosenbauer Panther 6x6 CA-05 típusú repülőtéri tűzoltó gépjárművet, melyek a pápai katonai reptéren teljesítenek ezután szolgálatot.

Gyári átvételen a Rosenbauernél, MOL-Algyő ULF 6000-1500 HD.

Idei év decemberében érkeznek a Rosenbauer AT2 sorozat legújabb magyarországi képviselői, melyek számos praktikus újdonság mellett nagyobb megbízhatóságot, nagyobb kényelmet biztosítanak a leendő üzemeltetőiknek. A sorozat egyik tagjának gyári átvételére szeptember első napjaiban került sor, melyen minden előírt kritériumnak megfelelt a jármű. Íme néhány kép a vizsgálatokról. Az ünnepélyes átadásról készült képek itt megtekinthetők.

Kiemelt partnereink ismét elkísértek minket ezúttal a beépített és mobil volumetrikus habbekeverő rendszereket gyártó FireDos német céghez, ahol egész napos oktatás és gyárlátogatás keretében ismerhettük meg mélyebben a habbekeverők ezen típusát. A kifinomult műszaki megoldások és a pontos, megbízható működés lenyűgöző együttese nagy érdeklődéssel keveredett, így nem volt meglepő a látogatás sikeressége. A gyárban a legkisebb (130 l/perces) és legnagyobb (20.000 l/perc-es) vízturbinás bekeverőket egyaránt nagy érdeklődéssel szemlélte csapatunk. Köszönet a képekért Nagy Gyulának.

Az Országos Létesítményi és Önkéntes Tűzoltóságok Találkozója szakmai napon végre bemutatkozhatott a FER Tűzoltóság Rosenbauer ULF oltójárműve, amely több szempontból is egyedülálló megoldásokkal rendelkezik a hazai viszonylatokat tekintve. Megemlíthetjük többek között az első pillantásra is szembetűnő oltókart, amelyen egy Hydrochem víz/porágyú kapott helyet, valamint a kerekes tömlőkocsit, amely rendkívül gyors sugárszerelést tesz lehetővé. A gépjármű ünnepélyes átadására is ezen rendezvény keretein belül került sor.

Gyárlátogatást szerveztünk a Brandschutztechnik Müller szerviz- és mérőberendezéseket gyártó cégnél, ahova számos viszonteladónk és kiemelt partnerünk velünk tartott. A szakmai út igen pozitív visszhangot hozott partnereinktől, akik elégedettek voltak a termékbemutatókkal, a termékek innovatív, előremutató jellegével és nem utolsó sorban a Müller cég vendégszeretetével. Köszönet a képekért Wágner Józsefnek.

A fényképek a FER Kft. legújabb Rosenbauer ULF tűzoltó gépjárművének gyári átvételekor, a Rosenbauer cég leondingi telephelyén készültek.

Átadtunk 3 db Rosenbauer középkategóriájú műszaki mentőszert. A gépjárművek az alábbi városokhoz kerültek: Cegléd, Kecskemét, Kaposvár A képek a Rosenbauer cégnél a szerek gyári átvételén készültek.

Árvízvédelmi gyakorlaton vettünk részt Lakócsán, ahol alkalmunk nyílt bemutatni az általunk forgalmazott legfontosabb árvízvédelmi eszközöket, úgymint SAQUICK-Mammut homokzsáktöltő gép, amely óránként 3900 zsák megtöltésére képes, és a 80 mm szemcseáteresztésű CHIEMSEE árvízvédelmi és zagyszivattyú.

A fényképek a Tűzoltó és Műszaki Mentő Kft. legújabb Rosenbauer ULF tűzoltó gépjárművének gyári átvételekor, a Rosenbauer cég leondingi telephelyén készültek.

Megrendezésre került a XI. gróf Széchenyi Ödön tűzoltó sportverseny, melyen a Rosenbauer FOX III kismotorfecskendők, akárcsak a versenyzők, ismét bebizonyították rátermettségüket. Mint mindig, a csapatok startpisztolyra, a FOX-ok „pöccre" indultak. Megörökítettünk néhány pillanatot az előkészületekből.

Európa egyik legnagyobb tűzoltószerelvény gyártó cége nyílt napot tartott, ahová mint kiemelkedő magyarországi forgalmazók, mi is meghívást kaptunk.

Megrendezésre került a 2008. évi Securex tűzvédelmi és biztonságtechnikai szakkiállítás, melyen kiállítóként mi is jelen voltunk. Ezúton köszönjük mindenkinek, aki felkeresett bennünket személyesen is.

Hamarosan átadásra kerül 3 db METZ gyártmányú 32 méteres létrás gépjármű. A képek a gyári átvételen készültek.

Újabb 6 darab Rosenbauer erdőtűzoltó gépjárművet adtunk át 2007.12.11-én. Sajnos korán sötétedett. :-(

Átadtunk egy teljes egészében Rosenbauer gyártmányú Panther CA-05-ös repülőtéri tűzoltó gépjárművet Ferihegyen.

Átadtuk az első 3 db erdőtűzoltó gépjárművet.

Átadtunk 23 db új generációjú AT2-es gépjárműfecskendőt.

Átadtunk 1 db Rosenbauer TLF 1000 speciális gépjárművet a MOL FER tűzoltósága számára.

Átadtunk 2 db Rosenbauer BUFFALO repülőtéri tűzoltó gépjárművet.

A Dunaferr-Heros Rosenbauer TLF 1000-es fecskendő gyári átvétel.

2005.06.21-én átadtunk 8 db Rosenbauer gépjárműfecskendőt (AT1), valamint 3 db Rosenbauer kis műszaki mentőszert.

Átadtunk egy 20000 literes vízszállító gépjárművet.

2004.11.25-én adtunk át 3 db középkategóriájú műszaki mentőszert.

Átadtunk 5 db Rosenbauer gépjárműfecskendőt (AT1).

Átadtuk Ferihegyen a “HAB-4” Rosenbauer Panther repülőtéri tűzoltó gépjárművet.

Gyári átvétel képei a Paksi Atomerőmű gépjárműfecskendőjéről.