Kommunális tűzoltó gépjárművek

AT

A Rosenbauer AT sorozat új mércét állít. A gyártósor több mint 5.000 darab gépjármű megépítéséből szerzett tapasztalata újításokban és műszaki innovációkban jelenik meg. Ami bevált, azt továbbfejlesztik. Ehhez hozzájönnek a bevetéseken még nagyobb gyorsaságról és biztonságról gondoskodó folyamatos újítások.

Az AT a környezetvédelem területén is éllovas, ugyanis teljesíti a legújabb EURO 6 környezetvédelmi osztály követelményeit, és igen magas arányban újrahasznosítható anyagokból készül.

 

CL

A Rosenbauer CL típussorozatba kis, legfeljebb 13 tonnásig terjedő gépjárművek tartoznak. Kompakt méreteivel és csekély súlyával a Compact Line felépítmény koncepció sok teret hagy a legénység és a málha számára anélkül, hogy le kellene mondani a biztonságról és a teljesítményről. A gépjármű kialakításában maximális rugalmasság áll az Önök rendelkezésére.

Magasból mentő tűzoltó gépjárművek

Gépezetes tolólétrák

Az újonnan kifejlesztett vagy továbbfejlesztett Rosenbauer gépezetes tolólétrák és hidraulikus emelőkosarak közvetlenül a gyakorlati tapasztalatok alapján fejlődtek – a megváltozott bevetési körülményeknek megfelelően a gyártás közvetlenül, de következetesen reagál. Mindig a tűzoltóság érdekei állnak a figyelem középpontjában. A tűzoltók ezért hagyatkoznak világszerte Rosenbauer-re.

Teljesen mindegy, hogy szűk utak, parkoló autók, vagy dús zöldövezeti növényzet vesz körül, a bevetések helyszínei éppúgy eltérőek, mint a terhelhetőséggel és funkcionalitással szemben támasztott követelmények. Annak érdekében, hogy a bevetés helyszínét a szűk környezetben is meg lehessen közelíteni, Rosenbauer mérnökei különös hangsúlyt helyeznek úgy gépezetes tolólétra felállításának rugalmasságra, mint a kompakt elfordulási sugarára.

Hidraulikus emelőkosarak

A Rosenbauer hidraulikus emelőkosarak maximális teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak, különböző alvázakon. Kiviteltől függően a hosszú élettartamú High-Tech termékek kivétel nélkül teljesítik az EN 1777 vagy NFPA 1901 szabvány követelményeit, és 32 m-től 90 m-ig terjedő munkavégzési magasságokat érnek el. A gépek állásidejét gyakorlati szempontok szerint kialakított meghajtó- és vezetőelemek csökkentik. A teleszkópos hidraulikus gémszerkezetet kiváló minőségű anyagok és tökéletes dizájn teszik a magasból mentés kiemelkedő elemévé, a stabilitást biztosító egyedi megoldás pedig minden helyzetben folyamatosan biztonságos, jól megtámasztott működést biztosít.

tabla_2

REPÜLŐTÉRI TŰZOLTÓ GÉPJÁRMŰVEK

PANTHER

A repülőtéri tűzoltó gépjárművek királya teljesíti a szabványokat és repülőtéri követelményeket minden kontinensen. A Rosenbauer PANTHER a gyorsaság, biztonság, dizájn és kimagasló oltásteljesítmény fogalma. Minőségét nap mint nap 94 országban bizonyítja.

Az új PANTHER

Annak érdekében, hogy a vonuló személyzet számára még nagyobb biztonságot, használati és kezelési komfortot, valamint oltásteljesítményt nyújtson, Rosenbauer továbbfejlesztette a PANTHER 4×4-et, 6×6-ot és 8×8-at. Új és innovatív jellemzőivel, maximális teljesítményével, biztonságával és funkcionalitásával a következő PANTHER generáció meggyőző.

Az új PANTHER Hightech-standardjának legmagasabb szintjét sok évi tapasztalat, a kreatív elmék, a jólképzett technikusok és a legmagasabb szintű ipari gyártás biztosítja. A rugalmas gyártási lehetőségek egyénre szabott megoldásokat tesznek lehetővé.

BUFFALO

A Rosenbauer BUFFALO egy a jól bevált CBS típussorozatba tartozó, a kifutópályákon és azok mellett nehéz terepen történő gyors és hatékony bevetésre tervezett repülőtéri tűzoltó gépjárműfecskendő.

Egy olyan termék, amely az optimálisan egymáshoz illeszkedő Rosenbauer komponensek révén megfelel a repülőtéri tűzoltók magas követelményeinek és igényeinek. Az össz-rendszerbe tökéletesen integrált innovatív, praktikus megoldások révén a BUFFALO gépjárműfecskendő speciálisan a repülőtéri területnek megfelelő felszereltséggel rendelkezik.

Önjáró lépcső

Az önjáró lépcső egy a repülő utasainak gyors evakuálására szolgáló gépjármű, amely ugyanakkor a tűzoltók, műszaki mentők és orvosok számára biztonságos bejutást biztosít a repülőgép belsejébe.

Az önjáró lépcsőnél előtérbe a robosztusság és az egyszerű kezelés került – a többszörösen támogatott intuitív kezelési koncepció különösen kiemelendő, miszerint az összes funkció kezeléséhez egyetlen személy elegendő.

Létesítményi tűzoltó gépjárművek

CBS

A jól bevált Rosenbauer CBS típussorozatba tartozó univerzális létesítményi gépjárműfecskendők az ipari létesítményekben keletkezett tüzek oltására szolgálnak. A kezelés és a tűzvédelem az ipari területen a tűzoltók számára különös kihívást jelent.

A Rosenbauer Customized Body System (CBS) szükséges rugalmasságot és nagymértékű alkalmazkodóképességet kínál az ipari tűzoltóságok különleges igényeinek és követelményeinek történő megfelelés érdekében.

KÜLÖNLEGES TŰZOLTÓ GÉPJÁRMŰVEK

Erdőtűzoltó gépjárművek

Az erőtűzoltó gépjárművek az erdő- és bozót-, valamint nehezen megközelíthető terepen keletkezett tüzek oltására kifejlesztett gépjárműfecskendők. Az egy-abroncsos, kiemelkedő terepjáró képességű öszkerékmeghajtású alvázon olyan felépítményi elemek kerültek elhelyezésre, mint pl. tűzoltóanyag tartály, szivattyú, valamint megfelelő felszereléseket tartalmazó málhaterek. A raj biztonságát a gépjárművön található biztonsági berendezések a lehető legnagyobb mértékben szavatolják. A tűzoltás közbeni optimális védelem értekében a felépítményen álló- és/vagy ülőhelyeket lehet kialakítani. Ennek köszönhetően már nem kell feltétlenül elhagyni a gépjárművet.

Műszaki mentő gépjárművek

A Rosenbauer műszaki mentő gépjárművek a több évtizedes tapasztalatot egyesítik az ipari alumínium válaszfalgyártás és a kiváló minőségű lézer technológia Know-how-jával. Az önhordozó felépítmény struktúra a tűzoltó-technikai felépítmény számára maximális torziós ellenálló képességet, minőséget és hosszú élettartamot garantál.

Egyéb gépjárművek

A vevői igények sokrétűsége Rosenbauer-t a tűzoltószektor különleges felépítményeinek specialistájává tette. Tűzoltó szakértők Know-How-ja, valamint a vevőkkel folytatott szoros együttműködés rendkívül bonyolult megoldások megvalósítását teszi lehetővé.
A tűzoltósági speciális gépjármű koncepciók a motorkerékpárokon, quadokon elhelyezett kis gépjárműfecskendőktől az alagúttűzoltó gépjárműveken keresztül egészen a négytengelyes alvázakra szerelt nehéz vontatójárművekig terjednek.