GelKoh LiBa®Rescue biztonsági takaró

Cikkszám: V9.00001. Kategória:

Gyártó:     rosenbauer_logo

A LiBa®Rescue az új, innovatív biztonsági rendszer elektromos járművekhez és Li-Ion akkumulátorokhoz. A Liba®Rescue nem igényel oltóvizet, és különböző méretekben kapható személygépkocsikhoz, terepjárókhoz és kisteherautókhoz, valamint euro- és ipari raklapokhoz.

Elektromos jármű mentése
Hibrid és elektromos járművek mentésekor különleges biztonsági óvintézkedéseket kell tenni, mivel a mentés során nem lehet megbízhatóan felmérni a veszélyt, és általában nem lehet eloltani a reagáló akkumulátort.

A fenyegetés a termikus reakció
Ha az akkumulátor egy cellája megsérül, fennáll az úgynevezett termikus reakció veszélye. A termikus reakció bekövetkezése számos tényezőtől függ, mint például az akkumulátor kialakítása, a cella kémiája és az akkumulátor töltöttségi szintje, valamint a környezeti hőmérséklet vagy a hűtőrendszer. Például, ha a hűtőkör meghibásodott, napokba telhet, amíg az akkumulátor reagál.

Védelem mentés közben
LiBa®Rescue biztonsági rendszerünk változó kialakítású, és különböző méretekben és különböző csomagolási lehetőségekben kapható. Kis súlya miatt a LiBa®Rescue egy személy használhatja, meglévő mentőautókkal, speciális felszerelés nélkül, és nehéz terepen, mélygarázsokban vagy alagutakban is.

Ellenaktív, színkódolt cipzárak, rögzítő hurkok, kettős szalagok, működőképes összecsukás, teherbiztos hozzáférések és az összegyűjtési funkció garantálják a biztonságos használatot a mentési műveletek során. A speciális belső réteg megvédi a jármű festését a karcolásoktól. A vágásvédelem és a védőrétegek megakadályozzák a jármű folyadékszivárgását.

A LiBa®Rescue megvédi a tűzoltókat attól a döntéstől, hogy a járművet vízbe folytsák vagy több ezer liter ivóvizet „beszennyezzenek”.