Kézfertőtlenítő, 25 x 0,9 g

A Hand Sanitizer a Water-Jel professzionális víz nélküli kézfertőtlenítője.

A fertőzések kockázatának csökkentésére az egyik legfontosabb és egyben legegyszerűbb intézkedést az alapos kézhigiénia jelenti. A WHO adatai szerint a fertőző betegségek akár 80%-a is kézen át terjed. A légúti megbetegedések kockázatát a kézfertőtlenítés pl. 45%-kal csökkentheti. A rendszeres kézmosás ezért elengedhetetlen a személyi egészségügyi gondozás terén, és különösen minden egyes wc-használat után, az étel készítése előtt és után, valamint az állatokkal történő érintkezést követően.

Klinikai kutatások szerint legalább 60%-os alkoholkoncentráció szükséges a baktériumok maradéktalan (99%) elpusztításához. Ugyanakkor a 70-75%-nál töményebb oldatban az alkohol irritatív lehet, és dehidratálhatja a bőrt. A Water-Jel Hand Sanitizer aktív hatóanyaga az etilalkohol (62%). Adalékanyagok: akrilátok C10-30 alkil-akrilát crosspolymer, Aloe Barbadensis levél olaj, illatanyag, PEG-60 mandula gliceridek, propilénglikol, tisztított víz, triizopropanol.

A Water-Jel Hand Sanitizer kézfertőtlenítő zselé alkalmazása:

  1. Adagoljon kb. mogyorónyi zselét az egyik tenyerébe, és felezze meg a másik tenyerével.
  2. Mindkét keze ujjvégeit dörzsölje alaposan a másik tenyerében lévő zselébe.
  3. Dörzsölje össze a tenyereit és oszlassa el a zselét az ujjain is.
  4. Mindkét kézfejét és az ujjak külső felét törölje át a másik kezével, ügyelve az ujjak közére, a körömágyakra, valamint a hüvelykujjára is.
  5. Dörzsölje meg mindkét csuklóját.
  6. Ismételje a 3-5 lépést mindaddig, amíg a zselé teljesen elpárolog.

A keze most már teljesen tiszta, zsír- és baktériummentes, akár ehet vele, vagy ihat a tenyeréből.

A művelet szükség szerint tetszőleges gyakorisággal ismételhető, nem kell tartania bőre kiszáradásától, vagy bármilyen irritációtól.

Egy tasak tartalma egy alkalomra elegendő.

waterjel